Pobjednica MasterChefa sanja o vlastitoj slastičarnici

Novatv Pobjednica MasterChefa Maja Šabić
Menijem koji je odražavao njezinu Istru na tanjuru Puljanka Maja Šabić osvojila je žiri, ali i gledatelje koji su jako zadovoljni njezinoj pobjedom
Vidi originalni članak

"Osjećaj je nestvaran! To je takav ringišpil emocija u meni da trebam sve prespavati. Finale je bilo užasno naporno i stresno, žiri nam je jako dignuo ljestvicu, ali zadnja 3,4 izazova su nas na to i dobro pripremili. Lora je bila ravnopravna suparnica, zahvaljujem joj na fair play borbi.

S cijelim MasterChef iskustvom dobila sam puno znanja, to je nešto što je samo tvoje i što se jedino u životu višestruko isplati. MasterChef svakako mijenja živote. Ja sam svoju promjenu započela još početkom ove godine, a nastavila prijavom u MasterChef“, rekla je Maja Šabić, nova pobjednica hrvatskog MasterChefa, za NovuTV te dodala kako su slastice njezina velika strast te da u tom smjeru želi razvijati svoju karijeru.

Pobjednica Maja Šabić pokazala je i u finalu koliko vješto kuha te odnijela prestižnu titulu pobjednice pete sezone MasterChefa, kao i novčanu nagradu od 200.000 kuna. Bila je bolja od svoje konkurentice u finalu Lore Cepetić, a borba je do samog kraja bila gotovo izjednačena, no na kraju je Maja pobjedu zakucala svojim finim voćnim desertom.

Prilikom osmišljavanja jela koja će pripremati za žiri u finalnom izazovu, Lora se odlučila držati namirnica koje su joj bile drage prije MasterChefa, ali i one koje je zavoljela u showu. Maja se odlučila za namirnice koje će najbolje opisati njezinu Istru i pripremiti jela koja pričaju - istarsku priču.

Pobjednica Maja je za hladno predjelo žiriju poslužila paštetu od pršuta i suhih smokava, carpaccio od tune, tartar od škampa, prženu crnu maslinu, ukiseljeni motar, kreker od rižinog papira i nori algi te redukciju aceta balsamica. Ovim je jelom htjela istaknuti svoje podrijetlo te spojiti unutrašnjost Istre s njezinim primorskim dijelom. Potom je poslužila juhu od cikle u kojoj je bio žličnjak od mladog kozjeg sira s bosiljkom, kokice od amaranta i prah od maslinovog ulja.

Za toplo predjelo Maja je pripremila umak od oslića, karamelizirani ljubičasti luk, crveni radič, konfitirani oslić i njok od krumpira popržen na maslinovom ulju. A za glavno jelo poslužila je file od boškarina u umaku s crnim vinom i tartufima, njok od rikote i špinata, pire od gljiva, glaziranu mrkvu, čips od kelja, pečenu ciklu i na to naribala tartuf.

Maja, koja inače jako voli raditi slastice, žiriju je za desert donijela mousse od svježih smokava, te ganache od bosiljka, limuna i bijele čokolade.

''Bilo je jako naporno i izazovno. Zadovoljna sam svim okusima i što sam servirala sva jela te što nije bilo nikakvog debakla'', rekla je Maja.

''Nestvarno mi je, skroz mi je nestvarno. Ne mogu vjerovati da sam ja osvojila MasterChef. Ovaj trofej posvećujem isključivo i samo sebi jer sam ja kuhala. Moja poruka budućim MasterChef generacijama je da MasterChef stvarno mijenja živote, nije patka'', poručila je Maja koja je otkrila kako će dio nagrade od 200.000 kuna sigurno potrošiti na edukaciju, a želja joj je u budućnosti imati vlastitu slastičarnicu.

Čitatelji portala 24sata mogu glasati u anketi jesu li zadovoljni pobjedom Maje Šabić, te je trenutačni rezultat oko 82% u Majinu korist.

Posjeti Gastro.hr