Raise the Bar – obrazovni centar za konobare, barmene i bariste

Shutterstock
Na svečanoj promociji trećeg izdanja gastronomskog vodiča Gault&Millau bit će predstavljena i prva generacija Akademije Raise the Bar – obrazovnog centra za konobare, barmene i bariste.
Vidi originalni članak

Raise the Bar je obrazovni program za najtraženije kadrove u ugostiteljstvu, čiji je pokretač Coca-Cola HBC. Cilj je uskladiti vještine polaznika sa zahtjevima poslodavaca u ugostiteljstvu i turizmu, a pokazatelj uspješnosti je i činjenica da je 11 dosadašnjih polaznika odmah pronašlo posao.

„Mogu reći kako su moja očekivanja nadmašena već na samom početku. Među prvom generacijom polaznika bilo je nekoliko nas koji smo tek počeli ozbiljnije ulaziti u ugostiteljstvo, ali i ljudi koji su u tom sektoru više godina, što je bila odlična prilika za razmjenu iskustava i savjeta. Pred nama je bilo osam tjedana vrlo ciljane i tržišno orijentirane edukacije uz stručno mentorstvo koje nas je pratilo na svakom koraku“, rekao je Karlo Dužević, polaznik prve generacije programa.

Edukacije Akademije Raise the bar održane su u Coca-Colinom obrazovnom centru u kojem je dostupna suvremena oprema. Polaznici su tako imali pristup svim pomagalima i sastavnicama potrebnima za izvođenje praktične nastave, a na raspolaganju su im bili i predavači – menadžerica Andrea Klemenčić, vlasnik Zmajske pivovare Andrej Čapka, voditelj restorana Noel Ivan Jug te Coca-Colinog barmena Krune Rozića.

Nakon osam tjedana teorijske nastave i detaljnih testinga, polaznici su imali priliku odraditi mjesec dana prakse u odabranim zagrebačkim ugostiteljskim objektima. „Iako je bilo izazovno i zahtjevno, smatram kako Raise the Bar praksu u ugostiteljskim objektima treba proći svaka osoba koja želi postati barmen, Doista smo radili i bili uključeni u sve aktivnosti tako da je to bila iznimna prilika za dodatno brušenje vještina koje smo učili u centru, a koje su neophodne za radno mjesto“, kazao je polaznik Karlo Dužević, koji je praksu odradio u Dežman Baru. 

Budući da je ugostiteljska ponuda od velikog značaja za hrvatski turizam, a nedostatak kvalificirane radne snage je trajni problem, treba pozdraviti ovaj projekt edukativnog karaktera. Polaznici će primiti potvrdu Coca-Cole HBC i ugledne škole za barmene European Bartender School, partera ovog projekta.

Potvrda će im biti uručena na 3. ožujka na svečanoj promociji prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau u Esplanadi. Tamo će se, simbolično, okupiti deseci renomiranih chefova i vlasnika ugostiteljskih objekata – upravo onih koji u svojim timovima uvijek trebaju kvalificirane pojedince.

Ako te zainteresirala priča o Akademiji Raise the Bar, pročitaj detalje na internetskoj stranici programa.

Posjeti Gastro.hr