Sedmi Vinart Grand Tasting: predstavljena najbolja hrvatska vina i bogat program

Promo Već se sedmu godinu zaredom pokazuje da je koncept pozivnog vinskog festivala upravo ono što je nedostajalo bujajućoj vinskoj sceni.
Već se sedmu godinu zaredom pokazuje da je koncept pozivnog vinskog festivala upravo ono što je nedostajalo bujajućoj vinskoj sceni.
Vidi originalni članak

Nakon četiri uvodna dana i 24 rasprodane vinske radionice, uslijedilo je veliko finale manifestacije Vinart Grand Tasting – dva dana druženja, kušanja, prokušanih i dobro poznatih etiketa i ponekog iznenađenja o kojem se još mjesecima poslije priča.

Uz red vrhunskih radionica prije samog festivala i uz ‘’velikog brata’’, Vinart Grand Tasting (Lauba 04. I 05.03.) Vinart ekipa organizirala je ove godine eksluzivno kušanje Vinart Petit Tasting (03.03.) - kušanje arhivskih vina neprocijenjive vrijednosti, proslavljenih remek djela hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina te vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina.

Najbolja hrvatska vina i nikad veći broj posjetitelja

Ovogodišnji sajam obilježio je nikad veći broj posjetitelja iz struke, a organizator je doveo i grupu inozemnih novinara kako bi se upoznali s najboljim hrvatskim vinima među kojima je najpoznatija novinarka britanskog magazine Decanter, Caroline Gilby.

Sedmo izdanje manifestacije okupilo je i kvalitetne i snažne brendove kompatibilne s vinom, kao što su Međimursko pile, President sirevi i Roto dinamic s premium čajevima. Ključni partner dobrim vinima i velika podrška sajmu Vinart Grand Tasting bila je ponovo Romerquelle mineralna voda čiji su se predstavnici pobrinuli da osjetila profesionalnih i privatnih posjetitelja ostanu hidrirana i spremna za isprobavanje najboljih vina Hrvatske.

Ukupno je izlagalo 120 vinarija iz Hrvatske I 20 vinarija iz inozemstva.

Posjeti Gastro.hr