Vinski grad savršena je chill oaza za uživanje u finom vinu

Facebook Vinski grad
Vinski grad održava se na zagrebačkom Tuđmancu od 2. do 16. lipnja!
Vidi originalni članak

Lagani povjetarac, cvrkut ptičica, orošena čaša vina u ruci i lagana glazba u pozadini - zvuči primamljivo? Odlično, onda znaš gdje ćeš se ovih dana uputiti na dnevnu dozu uživanja. U zagrebačkom parku dr. Franje Tuđmana od 2. do 16. lipnja moći ćemo uživati u preko 400 vinskih etiketa domaćih i pokojeg stranog proizvođača

Lajtmotiv ovog ranoljetnog festivala svakako je opušteno uživanje pa tako na zelenoj lokaciji u srcu Zagreba možemo pronaći razne chill out zone i dražesne kutke u kojima ćemo ispijati fino vino i uživati u druženju s najdražima. Osim vinarija iz raznih regija Hrvatske, sve prisutne zabavljat će i poznati DJ Ozren Kanceljak koji će svojim laganim notama doprinijeti uživanciji. 

Gdje ima finog vina ima i dobrih zalogaja, a popratna gastro ponuda osigurat će da iz Vinskog grada nitko ne izađe gladan. Na samom ulazu potrebno je platiti kauciju za staklenu čašu od 30 kuna, a nakon toga ste slobodni istraživati festival i pronaći svoju omiljenu ljetnu kapljicu. Pitate se koje će vinarije sudjelovati u ovom festivalu hedonizma?

Iz Dalmacije su to vinarije Skaramuča, Black Island, Korlat, Saints Hills i Stina, a i iz Istre Benvenuti, Matić, Marčeta, Medea, Vina Laguna, Cattunar te Roxanich. Bregovitu Hrvatsku predstavit će Kostanjevec, Preiner, Štampar, Dvanajščak Kozol, Piena, Podrum Štrigova, Jakopić, Petrač, Cmrečnjak, Kunčić, Klet Romić, Miklaužić, Griffin Ivančić, Lagena, Šafran, Matočec i Kos, a iz Slavonije su tu Buhač, Enosophia, Galić, Krauthaker, Iločki podrumi, PP Orahovica, Vinarija Kutjevo i Royal Hill. Predstavit će se i nekoliko uvoznih vina vinarija Astoria, Makedonske delicije, Vinakoper, Tikveš i Weszeli.

Festival je otvoren svaki dan od 17 do 01 i tako sve do 16. lipnja. Što čekaš? Pokupi svoje prijatelje, kolege, obitelj i uživajte u finom vinu i jednako ugodnoj atmosferi!

Posjeti Gastro.hr