Odličan trik za čišćenje cjedila

Thinkstock
Nevjerojatno brzo očistite ljepljivo cjedilo nakon cijeđenja tjestenine.
Vidi originalni članak

Volimo tjesteninu, ali cijeđenje iste nakon kuhanja nije nam najdraža aktivnost. Ljepljiva unutrašnjost cjedila koju je potrebno ribati nekoliko minuta nikako nije nešto s čime bismo voljeli završiti ukusan tanjur tjestenine.

Upravo zato smo pronašli idealan trik koji će vam olakšati život i svesti čiščenje cjedila na svega nekoliko sekundi.

Za vrijeme kuhanja tjestenine, sipajte nekoliko kapi ulja na ruku i njime premažite cjedilo. Ulje će stvoriti sklizavi sloj i dijelovi tjestenine neće se lijepiti za njega. Ocijedite tjesteninu, umiješajte umak i navalite. Kada dođe red na pranje suđa, spužvicom samo prođite preko cjedila i stvar je riješena. 

Posjeti Gastro.hr