Slastičarna Orijent: slatko carstvo koje morate posjetiti

Petar Glebov/Pixsell
Jedna od najstarijih zagrebačkih slastičarnica Orijent nudi sladolede drugačijih okusa kakve sigurno još niste probali
Vidi originalni članak

Red Velvet, Bollywood, Halva, Pozdrav s juga.... originalni su nazivi maštovitih sladoleda koje možete okusiti u poznatoj zagrebačkoj slastičarnici Orijent na adresi Maksimirska ulica 34. Okusa nema puno, ali svi su posebni i teško je odabrati favorita. Ideje za nove okuse sladoleda pronalaze svugdje oko sebe. Svaka sezona im svoje zvijezde u ponudi. "Sada prevladavaju okusi karakteristični za jesen: šljiva, dunja, jabuka, bundeva, mak, rogač, a slijede ih i odgovarajući začini poput cimeta, klinčića, anisa, muškatnog oraščića", ispričala nam je vlasnica Šeherezada.

Ponosni su na svoje nove okuse, a najvažnije je biti originalan i kako kaže Šeherezada "sve to dobro i maštovito iskombinirati, ako se to napravi kao treba, nema bojazni da nešto ne bude prihvaćeno". Tako je Macha sladoled od japanskog zelenog čaja i sladoled od cikle i kardamoma bio izuzetno popularan i prihvaćen od gostiju.

"Naši kupci nam vjeruju i ne boje se isprobati nešto novo", govori Šeherezada. 

Nedavno je vrijedna ekipa Orijenta predstavila novi okus sladoleda Dunjo moja - neodoljiva okusno mirisna kombinacija čokolade, rogača, dunje i anisa.  Nove ideje za jesen i zimu za sada ipak ostaju tajna. Šeherezada nam je tek otkrila kako spremaju Retro pult s kolačima po njihovim starim receptima, a dalje tko zna. 

A ako još niste posjetili ovu slastičarnicu u čijim slasticama Zagrepčani uživaju još od 1936. svakako bi trebali. Možda će vam dodatni motiv biti taj što je prestižni gradski vodič Louis Vuittona prije četiri godine svrstao Orijent među mjesta koja svaki turist koji dođe u Zagreb mora posjetiti.

Posjeti Gastro.hr