Ako volite doručkovati jaja, svakako posjetiti Eggspress!

Darko Kontin
Eggspress - breakfast i brunch restoran prošlog je tjedna preselio na novu lokaciju. Čim smo novinarka Damira i ja vidjeli obavijest o preseljenju na Instagramu, pao je dogovor kako idemo u brzu kontrolu ovog popularnog lokala.
Vidi originalni članak

Nova lokacija Eggspressa nalazi se u Oris zgradi poznatoj široj javnosti kao Kuća Arhitekture na adresi Ulica Kralja Držislava 3 (prva ulica kojom od Trga žrtava fašizma krećete prema Zrinjevcu). Odmah po ulasku u hodnik zgrade, koji vodi do restorana u podrumu, bit će vam jasno kako ste došli na jedno posebno i drugačije mjesto. Mjesto koje svojim industrijskim dizajnom, umjetninama na svakom koraku i staklenim stijenama zaista plijeni pažnju. 

Isti osjećaj i posvećenost detaljima preslikana je i na uređenje novog prostora Eggspressa. Cijeli ambijent odiše veselom otmjenošću i bojama koje kontriraju bijelim ciglenim zidovima. Prostor je to u kojem ćete se odmah osjećati ugodno, kao da tamo pripadate. Kao da je vaš i kao da ste doma.

 Zanimljiv detalj koji smo saznali je da su čak i stolice na kojima gosti sjede unikatne te da svaka od njih ima svoju priču. Trebate se samo sagnuti, pročitati naziv napisan na naljepnici i po izlasku preuzeti karticu na kojoj je ispisana povijest te stolice. 

Budući da se u Eggspress dolazi na najbolji doručak u gradu, nakratko smo se prestali diviti novom ambijentu i našu smo punu pažnju posvetili jelovniku. Ljubiteljima Eggspressa bit će drago čuti da se ponuda doručaka nije mijenjala te da su svi poznati klasici i dalje dostupni. Naručili smo njihovo najpoznatije jelo Eggs Benedict, zatim Eggs Royal s dimljenim lososom i na kraju Spicy yoghurt Turkish eggs.

Jela su sada servirana na novim tanjurima, ali veličina porcija, koje su stvarno obilne, i okus samih jela ostali su nepromijenjeni i jako ugodni nepcu. Jaja su i ovaj put bila savršeno poširana, a nije izostao ni onaj #foodporn trenutak curenja žutanjka po kruhu - čak niti u hladnom jelu s jogurtom. Kada već pričam o kruhu, načuli smo da će od kolovoza Eggspress nabavljati sve potrebne pekarske proizvode iz popularne Breadclub pekare. Ovoj se maloj promjeni zaista radujemo. 

Visok stupnja zadovoljstva gostiju jelima u Eggspressa leži u korištenju pomno biranih domaćih namirnica hrvatskih proizvođača, kao i posvećenosti najsitnijim detaljima pri pripremi hrane.

"Ne mogu reći da je naš Eggs Benedict najbolji u gradu... ", skromno je krenuo vlasnik Vlatko, "... ali mogu reći da se nigdje drugdje neće toliko potruditi oko njegove pripreme kao što ćemo se mi u Eggspressu potruditi. Drugim restoranima doručci su nešto što se mora (!) obaviti prije pripreme za ručak i večeru koji su im glavni sljedovi dana. Mi živimo samo za taj doručak i predani smo tome da to jelo onda bude pripremljeno na najbolji mogući način!" 

Kvalitetu i posvećenost svakom tanjuru prepoznali su i brojni gosti, što potvrđuju online recenzije i zavidna prva pozicija za najbolji doručak u Zagrebu, kao i pozicija u Top 10 najboljih restorana grada Zagreba po ocjenama na TripAdvisoru.

Siti smo i zadovoljni otišli iz Eggspressa, pod dojmom predivnog prostora u kojem će Zagrepčani i brojni strani turisti moći doručkovati prije no što se upute na posao ili u razgledavanje grada. Eggspress od nas i dalje ima najiskreniju preporuku. 

Ako volite doručkovati, i jaja su vam definicija doručka, siguran sam kako će se Eggspress sviđati i vama. 

Posjeti Gastro.hr