Krokant: Dugave imaju svoju slastičarnicu!

Domagoj Jakopović Ribafish
Dobro, priča traje kojih osam mjeseci, ali nakon prvih par kuršlusa i sitnica koje obilježavaju svaki hrabar i inovativan projekt – Krokant sjaji punim sjajem!
Vidi originalni članak

 „Zašto se zovemo Krokant? Pa zato što ne radimo krokante, trenutno nam je to malo komplicirano, ali ime se dopalo mojoj ženi, a kako ona ovdje vodi glavnu riječ...“, kroz smijeh počinje intervju s Marijanom Vrbanom, koji nas je dočekao na ulazu dok je njegova vrijedna supruga radila kolače u kuhinji.

Na pokladni utorak u veljači 2017. ovaj se bračni par nakon nekoliko ideja odlučio je Novom Zagrebu konačno ponuditi nešto novo i srcu drago. Iako su iz obližnjeg Jakuševca, u njemu im zbog hrvatske birokracije nije pošlo za rukom otvoriti pripremu kolača u vlastitom dvorištu , pa su krenuli u susjedstvo, vidjeli savršenu lokaciju uz pekaru i gablec restoran, i otvorili prekrasnu, urednu, prozračnu i sve samo ne malu slastičarnicu.



Priča je klasična domaća, vlasnici su radili sve i svašta,ali zahvaljujući neuništivoj Snježaninoj ljubavi za kolačima (i Marijanovoj prema degustiranju) u obiteljskom okruženju i uz podršku svoje najbliže familije i djece, Kristine koja vodi internet marketing i Juraja koji peče zanat usluživanja u slastičarnici – krenuli su hrabro u avanturu.


„Željeli smo otvoriti kvartovsku slastičarnu, gdje se svi oslovljavamo sa sused i suseda, nemamo megalomanske planove za deset lokala. Ponosimo se svojim kolačima i tortama jer je sve je domaće, provjereno, kvalitetno, koristimo proizvode domaćih dobavljača ali i vrlo kvalitetne belgijske čokolade i sve radimo na old style način - nema prijevare ni brzanja – čisti obiteljski posao.“, govori Marijan.



Krokant ne nudi previše toga, maksimalno petnaestak torti, kolača i keksa u ovisnosti o godišnjem dobu , ali svaki kolač ima onaj poseban sastojak – ljubav prema njima. Prednost kvartovske slastičarne je i u cijenama, tako da se ne moraju utrkivati s brutalnim iznosima u strogom centru metropole. Kremšnite su po 8 kuna, najskuplja torta – 16. Trenutno je aktualan sezonski specijalitet kesten-pire, a i svevremeni ledeni vjetar i cheesecake. Nikad mekših beze kora u ledenom vjetru, i nikad nemasnijeg dna u cheesecakeu... nestali su u trenu.



Specijaliteti su uz već navedene kremšnite i kolač od kestena, choco schwarzwald torta, tartovi i odlična Infinity torta sa sakrivenim ribizlima... „Ništa vam ovdje nije šljašteće i blještavo, jednostavno je tako da svaki gost može reći – „E ovak' bi ja to htio imat' doma!“. Ovdje se jede kao kod kuće, i to nam je i krajnji cilj – zadovoljstvo svakog gosta !“ govori nam Marijan. 

Snježana nudi sitne miješane kolače, za kojima pomama krene pred kraj tjedna, pa je vrijeme da požurite, kako za vikend, tako i za nadolazeći Božić. Naravno, sva vjenčanja, momačke i djevojačke večeri, krstitke i slatki stolovi – stoluju u Krokantu.


I tako, ako vam je dosadio centar grada, prošećite malo Novim Zagrebom od 8.30 do 21.00 i uživajte u finoj kavici Illy i finim francuskim čajevima Dammann, prirodnim sokovima, i plodovima ljubavi obitelji Vrban – kolačima iz Krokanta.

Samo pripazite – opako su zasitni! Dobar tek...

 

Slastičarnica Krokant, facebook, Ulica Sv. Mateja 108/1, 01/4824944

Posjeti Gastro.hr