Luda kuhinja recenzira: The Red Apple Pub

Luda kuhinja
Naši istraživači iz Lude kuhinje ovoga su puta posjetili The Red Apple Pub. Pročitajte što ih je najviše oduševilo...
Vidi originalni članak

Zašto je The Red Apple Pub skrivena oaza?
Sigurno ste dosta puta, ako živite u zapadnom djelu Zagreba prošli Petrovaradinskom ulicom. Da, to je ulica u kojoj je restoran Stari kotač. Ako idete od Horvaćanske ceste i nakon Starog kotača skrenete desno pa na kraju ulice lijevo, izađete pred ovu divnu mirnu oazu nazvanu The Red Apple Pub ( ili Restoran Crvena jabuka , smješten u ulici Ulica Krste Odaka 10, Zagreb, Prečko).
Iako je u samoj ulici dosta velika gužva za parking, za goste je pripremljen vlastiti gdje može stati cca 15 auta, a stalo bi i 20 da nisu svi vozači kao ja. Jedna super stvar su i drvene klupice ispred puba na koje možete sjesti i gledati što rade susjedi (ako imate viška vremena).



Interijer kakav se rijetko viđa, a po uzoru je na otočke pubove
Uđemo Toni i ja i već nakon prvih vrata nađemo se u međuprostoru (predsoblju što bi neki rekli) otvaramo druga vrata, a ispred nas šank te oko njega mreža prolaza koji vode u male sale, mjesta u koja se možete zavući bez da vas ometa mnogo ljudi.
Navedene sale bih stavio u kategoriju "rijetko viđeno" zbog detalja (slika, fotografija, plakata (osobito ističem kralja Elvisa), satova, mini modela motocikala i još koječega. Tako nešto možete pronaći samo u otočnim pubovima.



Ponuda hrane
Istražujući pub putem interneta, za oko mi je zapela fotografija Slavonske pizze punjene pravim kulenom, te sam kod naručivanja klope odlučio provjeriti je li to istina ili je to zbog fotografiranja. Dolazi pizza i ostajem iznenađen viđenim. Pravi kulen i svježe zelene čili papričice koje stvaraju odličan kontrast i daju pizzi određenu dozu svježine. Milina za oko. Tijesto je super, nije žilavo već ukusno i prhko, a s ovim čilijima medium ljuto. Ukupan dojam je ocjena pet i svakako za preporuku ako se nađete jednom ovdje.


Ostala jela koja izdvajam su: tjestenine čije se cijene kreću od 50kn - 69kn za koje možete dobiti pljukance u umaku od Crnog Tartufa i listićima sira Grana Padano, zatim roštilj na drveni ugljen gdje se sve servira na lava kamenoj ploči koja održava temperaturu mesa, a od ponude svakako izdvajam "The king of Chewap" (250 grama mljevene junetine punjeno s kajmakom i sirom) za 49kn. Ostatak ponude hrane možete pronaći na njihovom webu. Danas u moru burgera kojih ima svakim danom sve više, Toni je odlučio probati hamburger "The red apple style" koji košta 55kn. U njega ide 250 gramska juneća pljeskavica, povrće, prženi krumpirići i hamby sauce. Njegova ocjena je prolazna, pristojne veličine i nakon ovog burgera sigurno nećete biti gladni.



Craft ili Kraft
Osim standardne ponude pića, koju možete pronaći u većini UO (a tu mislim na žestice, sokove) pub se ne ističe previše. Ali kad je pivo u pitanju, tu se da nešto ispričati, jer kakav bi to pub bio da nema poštenog piva. Odmah po dolasku u ponudi piva primijetili smo kako imaju ugovor sa Zagrebačkom pivovarom, jer je ponuđena njihova cjelokupna ponuda. Na upit imaju li možda Grif (jer ga do sada još nisam probao), rekli su mi da im je baš danas instaliran točionik i da bi ga uskoro trebali imati u ponudi kao NE IPA-u i Pilsner.



U ponudi me iznenadilo i to da sam uz Paulanera, Žuju, Staropramene... pronašao nešto s domaće craft scene. San Servolo iz Buja sa svojim pivima i Zmajska pivovara sa svojim Pale ale-om i Porterom. Imaju još tu i Leffe blonde, Leffe Negro, a svi su po cijeni od 25kn dok je San Servolo 27kn. Također možete popiti i Augustinera za 31kn. Ono što me malo nasmijalo je to što je uz pivo Red Baron (prvo Hrvatsko pilotsko pivo koje proizvodi Air Craft brewery ili kako čujem su proizvodili, jer je navodno umirovljeno) pisalo da ga proizvodi Zmajska pivovara.

Usluga i čistoća
Gore sam se raspisao pa ću ovdje biti kratak jer sam stvarno bio vrlo zadovoljan viđenim. U lokal smo došli ubrzo nakon ručka/gableca, a dočekao nas je uredan i čist. Stolovi uredni i složeni. Na ulasku uljudan Dobar dan od ljubazne konobarice koja nas je odmah odvela do mjesta gdje ćemo sjediti. Kuhari, koje sam vidio u prolazu, bili su uredni i s kapama na glavi. Stvarno nemam što drugo dodati. Izašli smo zadovoljni viđenim, a kako smo ih ocijenili pogledajte na blogu Luda Kuhinja gdje također možete dati vlastitu ocjenu The Red Apple pubu.



Pratiite Ludu kuhinju na Facebooku i Instagramu

Link na članak gdje možete vidjeti ocjene


 

Posjeti Gastro.hr