Mjesto čudesnih delicija u srcu Hrvatskog zagorja

Rene Karaman i arhiv Villa Magdalena
Najnagrađivaniji restoran u Hrvatskom Zagorju nositelj je više priznanja 100 najboljih restorana Hrvatske, top restorana Hrvatske prema izboru Dobrih restorana, top restorana Hrvatske prema izboru Akademije, i visokih ocjena na TripAdvisoru. Isprobali smo novi meni!
Vidi originalni članak

Hotel Villa Magdalena je otvoren 2009. godine kao prvi hotel kategorije 4* u Hrvatskom Zagorju. Od starta hotel je nudio iskorak u ponudi hrvatskog turizma – luksuzni i jedinstven smještaj, vrhunsku gastronomiju te wellness doživljaj upotpunjen ljekovitom, termalnom vodom. Vrlo brzo je gastronomiju prepoznala struka te je hotel već 2010. godine ušao u prestižni vodič Gault Millau kao jedan od top restorana kontinentalne Hrvatske.

Priča se širila i hrvatska struka koja prati kvalitetu u turističkim objektima ga je tri godine zaredom proglasila najboljim malim kontinentalnim hotelom (2012, 2013 i 2014. godine). Uz to hotel su pratile vrhunske recenzije i nagrade na poznatim booking i review portalima.

Hotel je u startu imao 9 smještajnih jedinica, a priča je podignuta na višu razinu ponude proširenjem hotela koje je završeno u lipnju 2017. godine.

Hotel je kompletno obnovljen i proširen s 15 novih smještajnih jedinica – Spa Premium dvokrevetnih soba gdje svaka također ima jacuzzi s ljekovitom termalnom vodom u dnevnom boravku, panoramska wellness oaza je proširena novim bazenom od INOXA, novim saunama i fitness prostorijom, restoran i restoranska terasa je kompletno renovirana i proširena sukladno novim kapacitetima. U ponudi su dvije nove prostorije za seminare i manje kongrese koje se mogu spojiti u jednu veću ukupnog kapaciteta 70 osoba.

Gastronomija hotela je oduvijek bila bitna značajka ponude gdje se posebno biraju sezonske namirnice te se od istih radi moderna prezentacija za koju je zaslužan chef Mislav Božić, koji je svoje petogodišnje iskustvo iz restorana u Japanu prenio u prvi fine-dining restoran u Hrvatskom Zagorju.



Pansionski gosti dobivaju jedan poseban gourmet doživljaj gdje su večere u minimalno 5 sljedova, a svaki slijed pomno odabranih namirnica i odabranog načina pripreme svim osjetilima pruža jedan poseban doživljaj. Odnedavno u ponudi su i tematski paket aranžmani koji nude individualne yoga sate za početnike, posebnu ayurveda prehranu te sve kompletno revitalizaciju duše i tijela.



"Posebno smo ponosni na naše romantične pakete za razne „posebne“ prilike od obljetnica veza/brakova, medenih mjeseca do posebnih paketa za „Prosidbu“. Kroz 9 godina imali smo na desetke prosidbi i sve su sretno završile. Surađujemo sa svim dvorcima i muzejima u Hrvatskom Zagorju te našim gostima u paket doživljaju osiguravamo kompletni plan svih aktivnosti koje doživljaj pruža. Hotel se nalazi u centru Krapinskih Toplica, samo 45 km od Zagreba, 10 km od autoceste A2 Zagreb-Macelj.

Hotel radi cijele godine, postoje blage razlike u sezonama, no klasična sezonalnost ne postoji. Goste hotela čine cca 50% domaći gosti – većinom iz Kvarnera, Istre je južne Dalmacije. Strane goste predvode Slovenci, a slijede ih Talijani i Austrijanci.

Hotel je do proširenja imao godišnju rekordnu popunjenost od 82%, nakon proširenja težimo brojci od 65%." rekao je vlasnik, gospodin Ivan Petrović tijekom večere i priuštio okupljenima jednu večeru i doživljaj za dugo pamćenje.

Uživali smo u sljedećim jelima i vinima po izboru i iz ruke Mislava Božića:

Osim što smo ostali stvarno oduševljeni maštom i izvedbom jela chefa Božića, od kojih bismo svakako izdvojili mousse, od kojeg baš i nismo probali bolje, svakako treba spomenuti i sjajne uratke majstora vinarstva, gospodina Tomislava Bolfana, koji je svojom prisutnošću još više uljepšao ovu večer. Niste nikada probali sladoled i vino? Ovo jednostavno morate!

Što reći na kraju, osim da svakako posjetite Villu Magdalenu i uživajte svim čulima u zagorskim bregima i pravom luksuzu za tijelo i dušu.

 

Posjeti Gastro.hr