Mogu li Zagorci napraviti vrhunski gin?

Barbara Micek i Dinko Špehar
Odgovor je da, ali ne jedan nego tri!
Vidi originalni članak

Mala obiteljska destilerija iz Oroslavja, Moonshine Guerilla Distillery, poslala je svoja 3 gina na najutjecajnije svjetsko natjecanje World Gin Awards 2022 i to u 3 različite kategorije natjecanja. Natjecanje i ocjenjivanje blind testing metodom se održalo tijekom siječnja u Engleskoj. Sva tri, na natjecanje poslana Moonshine Guerilla Distillery  gina, dobila su nagradu. Dry Hill Berry Gin dobio je zlatnu medalju i naslov najboljeg hrvatskog gina u kategoriji Gin modernog stila (Contemporary Style Gin).

Blue Mariner Gin je dobio zlatnu medalju i naslov najboljeg hrvatskog gina u kategoriji Mornaričkog gina, odnosno gina mornaričke jačine (Navy Gin), u kategoriji u kojoj natjecateljski gin mora imati najmanje 56% alkohola.

I na kraju srebrna medalja je osvojena za Good Night Oak Gin u kategoriji gina dozrijevanog u drvetu (Matured Gin). Time se Moonshine Guerilla Distillery destilerija svrstala u sam svjetski vrh, kao destilerija sa najviše nagrađenih ginova.

Natjecanje se nastavlja i u drugom krugu natjecanja Dry Hill Berry Gin i Blue Mariner Gin konkurirati će za naslov World's Best Gin, svaki u svojoj kategoriji. Finalni rezultati drugog kruga natjecanja biti će objavljeni 24.02.2022.

Više o Moonshine Guerilla destileriji potražite na Facebooku i Instagramu.

 

Posjeti Gastro.hr