Plešivička vinarija Šoškić ima sjajna vina koja se isplati isprobati!

Vinarija Šoškić
Svježim, ljetnim i osvježavajućim vinima, vinarija Šoškić, još se jedan korak približila ciljanoj publici, prvenstveno mladim generacijama
Vidi originalni članak

Mlada vinarija s Plešivice predstavila se prošle godine na prezentaciji u zagrebačkom restoranu El Toro. Udaljena samo 20-tak kilometara od Zagreba, vinarija Šoškić nalazi na na jednom od najslikovitijih vinogradarskih krajeva Hrvatske.

Prošlogodišnja prezentacija njihove Old selection linije izazvala je veliki interes javnosti. Tipične plešivičke sorte, Rajski rizling, Pinot sivi, Sauvignon te Pinot crni ove godine doživjeli su svojevrstan re-branding. Taste of terroir, nova je linija i nastavak prepoznatljive stilistike vinarije.

Svojim svježim, ljetnim i osvježavajućim vinima, vinarija Šoškić, još se jedan korak približila ciljanoj publici, prvenstveno mladim generacijama čemu u prilog ide i vrlo moderno dizajnirana boca koja podsjeća na svjetski provansalski brand Miraval.

Prošle godine najveći hvalospjev doživio je Pinot noir koji i ove godine ima izraženu svilenkastu teksturu te lijepo izražene arome bobičastog voća. Svježe i jako dopadljivo.

Najveći pomak u novoj berbi vidi se u Sauvignonu koji uvelike podsjeća na svjetske Novozelandske klasike, dok će novitet u liniji Taste of terroir, Muškat žuti pronaći svoje mjesto i kod pripadnica ljepšeg spola.

Svojom drugom berbom, vinarija Šoškić pokazala je vrhunski rezultat i viziju. Zasigurno se i u budućnosti možemo nadati odličnoj ponudi vina vinarije Šoškić.

Posjeti Gastro.hr