Samo neki od razloga zašto posjetiti Foodballerku

Sandro Sklepić
U Zagrebu od 11. lipnja do 12. srpnja na zagrebačkom Tuškancu traje Foodballerka, popularni festival na kojem hlad obično zavlada već oko 17 sati
Vidi originalni članak

Odlična je to lokacija za chillanje s frendovima, imaju i kutak za djecu gdje ona mogu bezbrižno uživati u igri, stolni nogomet za zagrijavanje, a meni se najviše svidio rooftop na kojem se možeš zavaliti u ležaljku, stopalima vrtjeti po pijesku ili se ispružiti u viseću ležaljku i uživati u dobroj knjizi.

Kad su nogometne utakmice zavlada sjajna navijačka atmosfera. No, budući da sam gurman, za oko su mi zapeli neki od specijaliteta i kokteli pa da vam predstavim one koji su mi se baš svidjeli.

Asian Garden by Marko Palfi – ovdje sam probala skoro sve i nevjerojatno ali živa istina, sve mi je bilo ukusno. Izdvojila sam jedno „muško“ i jedno „žensko“ jelo.  Kobayashi je šiš kobas na twistani japanski način i preporučila bih ga muškima jer je dosta snažnog okusa, ali sočan da sočniji biti ne može, omotan finim mekim pecivom i začinima. Gyoze su pravo ljetno jelo, ravioli punjeni prefinim mesom, pravi zalogajčići kad svratite sa ženskom ekipom - odlični uz pivo, ali i koktele.

El Toro ima najbolje pržene batate u svemiru; ako baš nisi gladna to je jedan od odabira s kojim nećeš pogriješiti. Ako ipak voliš klasiku, pommes frittes s odličnim umakom i začinima možeš probati na kućici Institut za burgere by Mate Janković. Od njih sam kušala i Scudetto - burger s bosiljkom i mekanim mirisnim mesom u pecivu koje zove na još. U ponudi imaju i dva okusno jača burgera koja će se svidjeti onima jako gladnima.

Šećer na kraju stigao je u obliku sladoleda pastry chefa i sladolednog čarobnjaka Roberta Hromalića – ti okusi pa još uronjeni u prefini lješnjak ili čokoladne mrvice, ili možda sorbetto – ma pravi okusni doživljaj koji ću dugo pamtiti.

Ne smijem zaobići niti prefine ljetne koktele. Cocktail bar A most unusual garden priprema Cherry kojeg će svaka žena voljeti, a klasičare očekuju mohito i ostali divni okusi. Ljubitelji gina sigurno će zastati, baš kao i ja, ispred kućice Gingle Bells a tamo mi je pažnju privukao skroz simpa koktel Skinny Beach – bez šećera kao stvoren za pripreme pred godišnji, što manje šećera to bolje.

Posjeti Gastro.hr