Zbog bunsa iz TORI Streetfooda se isplati otići u Špansko

MARIJANA ZLOMISLIĆ Ponuda novootvorenog TORI Streetfooda
Chef Vid Nikolić otvorio je TORI Streetfood, mali lokal s individualnim pristupom i (očekivano) dobrom ponudom
Vidi originalni članak

Chef Vid Nikolić je početkom lipnja krenuo u samostalni projekt; izdvojio se iz SOI Fusiona, koji je postavio visoko na listu dobrih zagrebačkih restorana, i pokrenuo TORI Streetfood. Novootvoreni TORI smješten je na manje frekventnoj i popularnoj lokaciji od SOI Fusiona, u kompleksu stambenih zgrada u Španskom, i upravo mu je ta činjenica višestruka prednost. Osim što je chef Nikolić ovim potezom u zapadni dio grada doveo novu visokokvalitetnu opciju za ljubitelje azijske hrane, kreirao je mali, nepretenciozni prostor u kojem se gostu pristupa vrlo opušteno i individualno.

Vrijedi istaknuti da Tori zasad ima šest sjedećih mjesta i u velikoj se mjeri oslanjaju na take out i dostavu. Međutim, svi oni koji uspiju uhvatiti slobodno mjesto pultom uz otvorenu kuhinju, uživat će u cijelom procesu pripreme i komunicirati direktno s chefom.

POGLEDAJ GALERIJU:

Evo što Tori Streetfood nudi...

Vid Nikolić u TORI je prenio i neke od svojih prepoznatljivih izvedbi azijskih jela, poput kung pao, zelenog curryja, katsu piletine i pad thaija. Tuna poke nadogradio je i sada ga servira i sa salaticom od jastoga i surimija, a novitet je i hrskava pržena piletina u korejskom BBQ umaku.

Najzanimljiviji dio ponude, onaj koji ne možeš naručiti putem Wolta, su bunsi. Zbog ovih parenih peciva s bogatim punjenjima se zaista isplati potegnuti do Španskog, čak i ako živiš na drugom kraju grada. Dostupne su tri verzije: Karaage bun s prženim pilećim zabatkom, Lobster bun sa salatom od jastoga i surimi rakova i Pork belly bun sa svinjskom potrbušinom koja se topi u ustima. Porcija se sastojci od dva poveća bunsa i više nego pristojne mesa i dodataka, a cijene se kreću između 40 i 46 kuna. Za druga pak je jela potrebno izdvojiti između 66 i 85 kuna.

U ponudi deserata je i sticky toffee pudding, jedan od mojih osobnih favorita kada su u pitanju restoranski deserti. Topli kolač od datulje možda okusom asocira na zimu, ali može se jesti neovisno o godišnjem dobu i temperaturi jer nema metaforički rok trajanja. Ovom je klasiku pridružen i odličan desert od riže na kokosovom mlijeku sa sorbetom od manga, koji je nešto laganija opcija. u potpunosti prikladna sezoni japanki.

Cijena oba deserta je 32 kune - što je dobar omjer cijene, kvalitete i količine.

TORI se nalazi na adresi Trg Ivana Kukuljevića 5, a rade od ponedjeljka do subote između 12 i 22 sata. S obzirom na mali broj sjedećih mjesta, preporučujemo da unaprijed rezerviraš termin. U svakom slučaju, uvijek postoji opcija preuzimanja hrane ili pak dostave putem Wolta. No, zbog friških se bunsa zaista isplati otići tamo. 

 

Posjeti Gastro.hr