Gusta juha od graška s medaljonima savršeno se slaže s ljetnom krumpir salatom

Luka Stanzl/PIXSELL Gusta juha od graška s medaljonima savršeno se slaže s ljetnom krumpir salatom
Naš Gastrolovac Matei Negovetić pokazat će ti kako skuhati omiljeno jelo sezone - gustu juhu od graška s medaljonima te ljetnom krumpir salatom
Vidi originalni članak

Gusta juha od graška jedan je od klasika ljetne sezone, a uvijek može biti još ukusnija. Za to se pobrinuo naš Gastrolovac Matei Negovetić, autor bloga "Plant-based full of taste", koji je uz gustu juhu od graška poslužio i hrskave krutone te GARDEN GOURMET medaljone. Kako bi ručak bio potpun, na meniju se našla i šarena ljetna krumpir salata s ciklom. 

Nestlé u ponudi ima odličan izbor plant-based proizvoda, a među omiljenima su svakako GARDEN GOURMET veganski medaljoni koji hrskaju svakim zalogajem. Odlični su u kombinaciji s THOMY Delight majonezom bez jaja koju je Matei na missGASTRO meet upu iskoristio za pripremu sezonske krumpir salate. 

Gusta juha od graška s krutonima i veganskim medaljonima recept

Sastojci:

  • 400 g smrznutog graška (1 pakiranje)
  • 400 ml kokosovog mlijeka za kuhanje (1 konzerva)
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 1/2 starog bijelog kruha
  • 1 pakiranje GARDEN GOURMET veganskih medaljona
  • 100 g klica rotkvice, alfa alfa ili cikle
  • 500 g krumpira
  • 100 g THOMY Delight majoneze
  • 2 glavice cikle
  • 2 zelene paprike
  • 100 g lista peršina
  • 2 rog paprike ili 2 crvene paprike
  • Maslinovo ulje
  • Aceto balsamico
  • Začini: sol, šećer, papar, soja sos, crvena paprika slatka

Priprema:

  1. Jednu glavicu luka nasjeckaj na sitne kockice te je stavi pržiti na malo maslinovog ulja. Dodaj sol te prži nekoliko minuta. Nakon tog vremena, dodaj žlicu šećera kako bi se luk karamelizirao te dodaj polovicu smrznutog graška. Dodatno začini s malo papra i slatke crvene paprike te nastavi pržiti nekoliko minuta. Podlij sa 100 ml vode.
  2. Kad voda ispari, dodaj ostalu polovicu graška te ulij kokosovo mlijeko i istu količinu vode (400 ml). Začini s dvije žlice aceto balsamica i jednom žlicom soja sosa. Na laganoj vatri uz povremeno miješanje kuhaj 30-ak minuta. Kad je juha gotova, usitni je štapnim mikserom dok se ne dobije homogena smjesa te je procijedi kroz sito. Ako je juha pregusta, razrijedi je s vodom; a ako je prerijetka, kuhaj je kratko na laganoj vatri dok se ne dobije željena gustoća.
  3. Medaljone pripremi prema uputama s pakiranja. Kruh nareži na sitne kockice, te ga preprži na malo maslinovog ulja dok ne bude hrskav sa svih strana. Medaljone nareži na istu veličinu kao i kruh.

Posluživanje:

U sredinu tanjura stavi kockice kruha, na njih poslaži narezane kockice medaljona te na vrh stavi svježe klice. Juhu ulij u tanjur sa strane.

Ljetna krumpir salata:

  1. Krumpir kuhaj u kori u slanoj vodi dok ne bude mekan na dodir. Ocijedi ga te ostavi da se ohladi. Oguli koru i nareži na manje jednake komade. Povrće – zelenu papriku, rog papriku, jednu glavicu luka – nareži na jednake manje kockice i staviti u veliku posudu.
  2. Ciklu oguli i naribaj na sitni ribež te pomiješaj s narezanim povrćem. U manjoj posudi pomiješaj majonezu, maslinovo ulje, aceto balsamico, sol i papar – ovime će se preliti salata.
  3. U veliku posudu s povrćem dodaj krumpir, izmiješaj povrće te prelij napravljenim dresingom. Posipaj sitno nasjeckanim peršinom.

U slast!

Prehrana utemeljena na namirnicama biljnog podrijetla nije samo puna finih aroma i šarenih namirnica, nego je i odlična za tvoje zdravlje. Isprobaj i ti GARDEN GOURMET proizvode i pripremi ukusno jelo iz našeg video recepta!

Posjeti Gastro.hr