Isprobajte ovu preukusnu tjesteninu od cikle koja oduševljava okusom i izgledom

Philips
Tjestenina je popularna hrana diljem svijeta i može se pripremiti na mnogo načina. Izrada ukusne domaće tjestenine nikad nije bila lakša. Budite kreativni i stvorite vlastiti recept za tjesteninu
Vidi originalni članak

Philipsov aparat za izradu tjestenine potpuno je automatski 

Izrada svježe tjestenine nekada je bila komplicirana i zahtijevala je puno rada, vremena i znanja. Sada, zahvaljujući Philipsovom aparatu, možete izraditi najrazličitije vrste svježe tjestenine i rezanaca u samo nekoliko minuta. 

Aparat za tjesteninu Philips potpuno je automatiziran. Jednostavno stavite sastojke unutra, opustite se i prepustite potpuno automatiziranom procesu da odradi ostalo. Integrirana vaga izračunava količinu tekućine koju želite dodati određenoj vrsti brašna kako bi svaki put jamčila savršene rezultate. Prilagodite svaku kreaciju bez obzira na to mijenjate li tradicionalno pšenično brašno i snižavate udio ugljikohidrata ili dodajete jaja, sjemenke čije ili začinsko bilje za bolju dubinu okusa. Tjestenine možete prilagoditi svim nutritivnim potrebama.

Stvorite raznovrsna jela za vašu obitelj

Jednostavno dodajte omiljene sastojke prema svom ukusu. Napravite tradicionalnu, djeci privlačnu ili čak vegansku i bezglutensku tjesteninu. Odaberite neki od raznih oblika tjestenine i pripremite idealno jelo. Uz aparat možete pripremiti lazanje, penne, fettuccine, špagete, tanke špagete, debele špagete, tagliatelle, papardelle, školjke i paccheri. Diskove možete pohraniti u pametni prostor za pohranu na aparatu, tako da ih nikada ne izgubite. Dodajte još okusa i boja tjestenini z dodavanjem različitog povrća svih mogućih boja. S Philipsovim aparatom za tjesteninu popis oblika, boja i okusa koje možete dati svojoj tjestenini gotovo je beskrajan.

Domaću tjesteninu također možete pripremiti unaprijed

Svježa tjestenina može stajati u hladnjaku nekoliko dana. Pospite je s malo brašna da se ne zalijepi. Za najbolje rezultate, djelomično skuhajte tjesteninu prije spremanja i dovršite kuhanje po potrebi. Tjesteninu možete i zamrznuti.
Osušite tjesteninu tako da je objesite na žicu ili rešetku za tjesteninu na suhom mjestu i ostavite najmanje 24 sata.

Pripremite tijesto za pizzu, kruh i još mnogo toga

Tehnologija ProExtrude u Philipsovom aparatu za tjesteninu osigura glatku, elastičnu završnu obradu. Ova jedinstvena tehnologija kombinira snažan motor, robusnu metalnu lopaticu za miješanje i snažnu metalnu prednju ploču za glatku završnu obradu, bez obzira na oblik tjestenine koji odaberete. 

Zahvaljujući svestranom načinu miješanja, tjestenina je samo početak upotrebe funkcije miješanja za kolače i početak pripreme pizze, kruha i još mnogo toga.

Jedan recept za inspiraciju

Vrlo jednostavno možete doma pripremiti špagete od cikle s maslinama, kaparima i burratom uz Philips aparat za tjesteninu.

Sastojci:

Svježa tjestenina, koju izradite sa Philips aparatom za tjesteninu

  • oko 300 g tjestenine od cikle

Umak

  • 100 g zelenih maslina bez koštica
  • 100 g crnih maslina bez koštica (nebojanih)
  • 80 g kapara iz salamure, ispranih pod vodom
  • 3-4 žlice maslinovog ulja • ½ režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 4 zrele rajčice, očišćene od peteljki i narezane na kriške
  • 1 čili papričica, sitno nasjeckana
  • 1 grančica timijana, oguljena i nasjeckana
  • 1 grančica origana, nasjeckana
  • 150 g burrate, ocijeđene

Priprema:

1. Masline prepolovite ili ih narežite na  četvrtine (možete ih i sitno nasjeckati) i pomiješajte s kaparima. 
2. Zagrijte ulje i na njemu propirjajte češnjak. Dodajte masline i kapare i kuhajte tri minute. 
3. Zatim dodajte rajčicu i čili papričicu pa pustite da umak prokuha.
4. Umak po želji začinite morskom solju i paprom te dodajte nasjeckano začinsko bilje.
5. Dodajte tjesteninu u umak, promiješajte, poslužite na tanjure pa natrgajte burratu na komade i pospite preko tjestenine.

Posjeti Gastro.hr