Iz kreveta u zamrzivač po sladoled

Youtube/Martha Stewart
Popularne sladolede brzinski napravite za vikend i cijeli tjedan uživajte u osvježavajućem doručku ili međuobroku.
Vidi originalni članak

Sve što vam je potrebno su silikonski kalupi i malo mjesta u zamrzivaču. Neka vam prijedlozi u nastavku teksta budu inspiracija za ljetne gastro eksperimente!

 

Špajza Pripremite voćno – alkoholne lizalice za (post)ljetna druženja

 

Žitarice+ jogurt+ borovnice
Zobene pahuljice pomiješajte s medom i stavite na dno silikonskog kalupa. Prelijte jogurtom, dodajte sloj izmiksanih borovnica i ponovno sloj jogurta.  Ostavite preko noći u zamrzivaču i uživajte!


Jabuka + špinat+ limunov sok
U svaki kalup dodajte tanko narezanu šnitu jabuke i prelijte izmiksanom smjesom od jabuke, mladog špinata, vode i limunovog soka. Ovaj je sladoled zaista prava zdrava bomba!


Šarene pahuljice+ jagode+ banane
Izmiksajte jagode i banane s malo mlijeka i u smjesu umiješajte šarene pahuljice po izboru. Ovim ćete sladoledom usrećiti dijete u sebi.


Zeleni čaj+jagode+sok od naranče
Dovoljno je dobro izmiješati sastojke i uliti u kalupiće. Po želji dodajte i svježeg bosiljka koji se odlično sljubljuje s jagodama. 


Čaj od mente+ listići mente+ med
Priprema je jasna već iz naslova! Samo skuhajte čaj od mente, kad se ohladi dodajte listiće i zamrznite. Menta smiruje, što će vam dobro doći kad se temperature dignu iznad 30 stupnjeva.


Jogurt od vanilije+ komadići čokolade
U jogurt možete dodati sve što poželite! Dio smjese možete pomiješati s čokoladnim namazom i napraviti svojevrsni ombre sladoled ili samo dodati čokoladne bombone, komadiće keksa, kikiriki... 

 

Video! Domaći tropski sladoled fantastičnih okusa

 

Posjeti Gastro.hr