Jogobella torta

Jednostavna, brza i fina, jakooo finaaa torta.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 3 kom žumanjka
  • 3 kom bjelanjka
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica ulja
  • 1 kom praška za pecivo
  • 6 žlica brašna
  • 2 žlica kakaaa
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 6 dl jogobelle
  • 1 kom instant želatine u prahu
  • 1 žlica šećera
  • 0.50 kg jagoda
  • 100 g crne čokolade za kuhanje
  • 100 g bijele čokolade

Priprema

  1. BISKVIT: Pjenasto umutiti žumanjke i šećer te redom dodavati ostale sastojke. Na kraju lagano umutiti snijeg od bjelanjaka. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 min, te biskvit prerežite na dva dijela.
  2. KREMA: Vrhnje za šlag umutite i dodajte mu jogobellu koju ste prethodno umutili sa želatinom u prahu i šećerom. Kremu podijelite na dva dijela. U kalup promjera 26 cm stavite prvo biskvit, te na njega polovicu kreme i poslažite jagode, potom stavite drugu polovicu kreme i na kraju biskvit.
  3. DEKORACIJA: Čokoladu otopite na pari te prelijte po torti. Dok se čokolada hladi, odnosno stvrdne. Do tada napravite ganas od bijele čokolade te ukrasite po želji.

Jednostavna, brza i fina, jakooo finaaa torta.

Posjeti Gastro.hr