Napravi sladoled od smrznutih banana i uživaj u hladnom desertu

Shutterstock
Osim toga, otkrij još 4 druga načina za uživanje u smrznutim bananama - kreativne i ukusne verzije ovog nemliječnog deserta u kojima će uživati cijela obitelj, ali i prijateljima
Vidi originalni članak

Tko nije probao sladoled od banane, poželjet će otići do trgovine nakon što ovo pročita. Bilo da je vegan, paleo, netolerantan na laktozu ili samo izbjegava mliječne proizvode, sladoled od banane sigurno će se svidjeti svakom nepcu i sladokuscu.
A jesmo li spomenuli da je za to potreban samo jedan sastojak? Ovaj jednostavan desert također je odličan način da iskoristiš prezrele banane koje samo stoje na radnoj površini. Zapravo, službeno vam dopuštamo da ga smatrate ljetnom inačicom kruha od banane.

Jednostavan recept za sladoled od smrznute banane

Izrada domaćeg sladoleda od banane vrlo je jednostavna. Sve što zahtijeva su smrznute banane, blender i strpljenje (što je vjerojatno najteži dio). Evo kako napraviti ovaj popularni, relativno zdravi desert u pet jednostavnih koraka:

  1. Nareži 4-6 banana i stavi ih u posudu za zamrzavanje. Zatim stavi posudu u zamrzivač na najmanje šest sati.
  2. Nakon što se banane čvrsto zamrznu, stavi ih u blender i miksaj dok ne postanu glatke i kremaste.
  3. Ulij izmiksane banane natrag u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavi je natrag u zamrzivač na još dva sata.
  4. Izvadi posudu iz zamrzivača i izgrabi je kao i svaki drugi sladoled.
  5. Posluži u zdjelici sa ili bez dodataka. 

4 kreativna načina za uživanje u smrznutim bananama

Smrznute banane vjerojatno su svestranije nego što misliš. Osim za mućenje 'sladoleda', možeš ih dodati u smoothieje, smrznute koktele ili uživati ​​u drugim ukusnim smrznutim poslasticama.

Evo kako ih najbolje iskoristiti:

1. Ubaci ih u smoothie

Ako želiš postići savršenu, kremastu konzistenciju u smoothiejima, smrznute banane su ključne. Zato drži vrećicu oguljenih banana u zamrzivaču i kad ti zatreba uvijek jednu možeš ubaciti bez problema u blender. Primjerice, za zdrav jutarnji napitak smrznutim kriškama banane dodaj zobeno mlijeko, kavu, tanini i avokado.

2. Komadići banane preliveni čokoladom

Za sve kojima treba slatko nakon večere (svake večeri), banane prelivene čokoladom uvijek su pri ruci. Sve što trebaš je narezana banana, kremasti ili maslac od kikirikija u komadima te otopljena čokolada.

 

3. Egzotika na tanjuru

Nema bolje kombinacije od smrznutog ananasa, banane i kokosa. Samo pomiješaj sve sastojke i miksaj ih dok ne dobiješ glatku smjesu i uživaj u degustaciji - žlicom ili slamkom.

4. Samo za punoljetne

Za 'odraslu' verziju prethodne poslastice od ananasa i kokosa posegni za rumom. Ova alkoholna varijanta napravljena je od kokosovog ruma, koji se prilično dobro slaže sa smrznutim ananasom, smrznutom bananom i kokosovim mlijekom!

Posjeti Gastro.hr