Ne trebate paliti pećnicu: Zobeni keksi s kikirikijem

Getty Images
Neodoljivo dobri! Nema prikladnijih riječi da se opišu brzi keksi sa zobenim pahuljicama. Probajte ih i uvjerite sa sami!
Vidi originalni članak

Ovu su savršeni keksići za one koji nisu najvještiji u kuhinji, a toliko su fini i ukusni da će svi pomisliti kako ste pravi majstor od kolača. 

Treba vam svega nekoliko sastojaka i četrdesetak minuta za ove ukusne kekse za koje vam neće biti potrebna čak ni pećnica. Pripremite sastojke, ubacite ih u posudu i oblikujte u željeni oblik. Tako lako! Kod pripreme ovih jednostavnih keksa, najbolje je dodavati jednu po jednu šalicu zobenih pahuljica. Ako želite da budu mekši dodajte malo manje zobenih pahuljica. Osim toga, važno je da smjesu šećera, kakaa, maslaca i mlijeka ne kuhate predugo, tek toliko dok se sve otopi i poveže. 


Potrebno vam je:

  • 2 šalice šećera
  • 1/4 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1 šalica maslaca
  • 3/4 šalice mlijeka
  • 1 šalica kikiriki maslaca
  • 1/4 žličice soli
  • 5 šalica zobenih pahuljica

Priprema:

  1. U srednje velikoj tavi zajedno otopite šećer, kakao u prahu, maslac i mlijeko. Kad smjesa prokuha, kuhajte je još 1 minutu. 
  2. Maknite je s vatre i umiješajte kikiriki maslac, sol, a zatim dodajte zobene pahuljice.
  3. Miješajte dok se sve ne sjedini. 
  4. Na papir za pečenje stavljajte po jednu žlicu smjese i ostavite da se ohladi i stvrdne, oko 45 minuta. 

 

Posjeti Gastro.hr