Neodoljiva čokoladna pavlova s malinama

Stockfood
Pavlova s čokoladnim korama već sama po sebi zvuči fantastično, a kada kombinaciji dodate i finu kremu te svježe voće, oduševit ćete se ovim divnim, laganim desertom.
Vidi originalni članak

Priprema ove torte na prvu će vam se možda učiniti pomalo kompliciranom, no jednom kada se jednom bacite na posao, torta će biti sastavljena brže nego što možete zamisliti. 

 

Sweety&Spicy Pavlova tortice - sve o delikatnoj slastici koju voli cijeli svijet

 

Klasičnoj pripremi kora dodajte kakao u prahu te ih pretvorite u čokoladnu fantaziju, a zatim sve skupa dodatno začinite finom kremom i svježim voćem. Jagode, maline, borovnice i trešnje bit će odličan odabir, a želite li da torta izgleda zbilja senzacionalno, voće nakon pranja dobro osušite i umočite u čokoladu pa njime ukrasite svoju tortu.

 

tko bi odolio Dobitna kombinacija: Čokoladna Pavlova od jagoda

 

Potrebno vam je:

  • 4 bjelanjka
  • 1 prstohvat soli
  • 175 g šećera u prahu
  • 4 žlice škrobnog brašna
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žličice octa
  • 4 žumanjka
  • 120 g šećera
  • 400 ml mlijeka
  • 40 g gustina
  • 1 mahuna vanilije
  • 40 g maslaca
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera u prahu
  • Jagode, maline
  • Limunov sok
  • Rastopljena tamna i bijela čokolada

Postupak pripreme:

  1. Istuci bjelanjke sa soli, dodaj šećer i ocat te izmiksaj i sa špatulom umiješaj kakao i škrob.
  2. Na papiru za pečenje nacrtaj krug promjera cca 20 cm, stavi smjesu i poravnaj. Od ove smjese se rade dvije kore pa podijeli sastojke na dva dijela i ispeci dvije kore.
  3. U pećnicu prethodno zagrijanu na 150 stupnjeva stavi koru i peci jedan sat. Nakon toga ugasi pećnicu, otvori vrata i ostavi da se ohladi.
  4. Mlijeku dodaj šećer i sjemenke i mahunu vanilije i zagrij do vrenja.
  5. U posebnoj posudi pomiješaj žumanjke i škrobno brašno pa u to u laganom mlazu kroz cjedilo dodaj mlijeko.
  6. Na laganoj vatri kuhaj kremu dok se ne zgusne. Dodaj maslac i promiješaj da se maslac rastopi.
  7. Prebaci kremu u manju posudu, pokrij površinu kreme plastičnom folijom i ohladi. Nakon hlađenja izmiksaj ju mikserom.
  8. Vrhnje za šlag istucite s kremfiksom i sjemenkama vanilije dok ne postane čvrsto pa sa špatulom umiješajte šećer u prahu.
  9. Na pari rastopite zasebno tamnu i bijelu čokoladu pa oprano i osušeno voće umačite u čokoladu i stavljajte na papir za pečenje te u frižider da se dobro stisne ili jednostavno posložite tortu tako da na dno stavite jednu koru, dodate kremu i svježe voće, pa dodate drugu koru, kremu i voće, a zatim sve zajedno poprskate rastopljenom čokoladom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr