Noć vještica s temom kave: Super deserti!

Lavazza
Bundeve, vještice, trikovi, ali prije svega slastice. Noć vještica je tu, a između maskiranja mora biti mjesta za kolače i kekse za i djecu i odrasle: slastice prikladne za ovu priliku koje otkrivaju nevjerojatan okus odmah pri prvom zalogaju
Vidi originalni članak

Kako bismo proslavili ovu Noć vještica, Lavazza časti svečanim stolom s iskustvom novih okusa koji sadrže Qualità Oro, ključni sastojak u posebnim receptima slastičarke i ambasadorice branda Lorette Fanella.

Qualità Oro, intenzivna, aromatična mješavina za poznavatelje kave, donosi svoj slatki, uravnotežen okus ovim ekskluzivnim i originalnim receptima za zastrašujuće ukusnu Noć vještica!

RECEPTI LORETTE FANELLA



ZLATNI KESTEN
ZA ČOKOLADNI MOUSSE
1.DIO
225 g mlijeka
45 g žumanjka
22 g šećera
1 prstohvat soli
U zdjeli pomiješajte žumanjke i šećer.
Zagrijte mlijeko u malom loncu i dodajte smjesu od jaja.
Miješajte pjenjačom, dodajte sol i zagrijte na 85° C.
Uklonite s vatre i koristite.

2.DIO
275 g crème anglaise
3 g želatine
15 g vode za namakanje želatine
425 g obične čokolade
430 g tučenog vrhnja
Dodajte čokoladu i rehidriranu želatinu u vruću englesku kremu, pustite da emulgira nekoliko minuta, a kad smjesa dosegne temperaturu od 38° C, dodajte tučeno vrhnje.
Sada upotrijebite slastičarsku špricu kako biste napunili silikonske kalupe te ih stavite u zamrzivač.

ZA KOLAČ OD KESTENA
260 g žumanjka
250 g bjelanjka
250 g šećera
225 g brašna od slatkog kestena
2.5 g soli
250 g maslaca
15 g praška za pecivo
Pomiješajte sve sastojke mikserom i pecite u kalupu za kolač od šljiva u pećnici zagrijanoj na 170 ° C oko 25 minuta. Pustite kolač da se ohladi pa ga stavite u hladnjak. Izrežite na pravokutnike.

ZA QUALITA’ ORO KARAMEL
100 g kristalnog šećera
50 g putra
80 g vrhnja
10 g Qualità Oro kave u prahu
2 g soli
Karamelizirajte šećer dok ne dobije duboku zlatnu boju.
Dodajte maslac (omekšan), dobro promiješajte i dodajte vrhnje zagrijano na 32° C. Pustite da prokuha i dodajte sol. Uklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

UKRAŠAVANJE
Obični čokoladni sprej ili zlatni sprej



KOCKASTA BUNDEVA
ZA QUALITA’ ORO KREMU OD KAVE
340 g vrhnja
112 g mlijeka
135 g žumanjka
90 g kristalnog šećera
200 g mliječne čokolade
30 g Lavazza ¡ Qualità Oro (pripremljene na ristretto način)
3.5 g želatine
U velikom loncu kuhajte žumanjke sa šećerom, mlijekom i vrhnjem 10 minuta. Uklonite s vatre i umiješajte čokoladu i kavu. Izmiješajte mikserom i držite u hladnjaku na 4° C. Kada se zgusne, koristeći slastičarsku špricu na dnu kockastog kalupa formirajte grudice i stavite u zamrzivač.

ZA KANDIRANU BUNDEVU
200 g svježe bundeve
500 g vode
500 g šećera
U loncu lagano prokuhajte vodu i šećer nekoliko minuta. U sirup koji ste dobili stavite bundu izrezanu na male kvadrate i lagano kuhajte 15 minuta.
Isključite vatru i ostavite da se ohlade u loncu. Sljedećeg dana izvadite komadiće bundeve ih iz sirupa i ostavite da se ocijedi višak šećera i da se osuše.

ZA KREMU OD MASCARPONEA
250 g vrhnja
60 g žumanjka
40 g šećera
1 prstohvat soli
6 g želatine
250 g mascarponea
Kuhajte žumanjke, šećer, sol i vrhnje u velikom loncu na 80° C. Uklonite s vatre i dodajte želatinu. Dobro promiješajte i dodajte mascarpone. Ostavite u hladnjaku 24 sata, a zatim miksajte oko 5 minuta.

ZA KOCKE
50 g izdrobljenih macaroon keksa
Krema od kave
Krema od mascarponea
U kockasti kalup u kojem se nalaze grudice kreme od kave naizmjence dodajete kremu od mascarponea, komadiće kandirane bundeve i macaroon kekse. Stavite u zamrzivač.

ZA NARANČASTU GLAZURU OD ČOKOLADE
200 g bijele čokolade
1 g narančaste jestive boje za čokoladu
Rastopite čokoladu i obojite je narančastom bojom. Dobro izmiješajte nekoliko minuta. Brzo umočite svaku još zamrznutu kocku od vrhnja u glazuru.

UKRAŠAVANJE
Brončani sprej



IŠČEKUJUĆI PONOĆ
ZA KEKSE OF BADEMA
300 g maslaca
200 g šećera
75 g žumanjka
250 g brašna
100 g škrobnog brašna
100 g brašna od badema
0.5 g vanilije
10 g mljevene Qualità Oro
Miksajte omekšali maslac sa šećerom i vanilijom, a zatim dodajte žumanjke i na kraju brašno i škrobno brašno prosijano s vanilijom i mljevenom kavom. Brzo ulijte smjesu u slastičarsku špricu i napunite kalup. Pecite na 170° C oko 10 minuta.

ZA GANACHE S KESTENIMA
250 g mliječne čokolade
200 g svježeg vrhnja
65 g kuhanih kestena (oguljenih)
1 g soli
Zagrijte vrhnje i prelijte ga preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta, dodajte kestene i miješajte mikserom 3 minute ili dok krema ne postane svilenkasto glatka. Ostavite da odstoji najmanje 12 sati.

UKRAŠAVANJE
Ganache kremom od kestena spojite dva keksa od badema.

Posjeti Gastro.hr