Nova generacija vatrenih koktela na -18 stupnjeva

PR
Kada godišnji dođe kraju vrijeme je da izvučeš 'asa' iz rukama, a u ovom slučaju to su dva ukusna koktela!
Vidi originalni članak

Iako se ljeto bliži kraju, a tvoj godišnji možda je već odavno završio, mjesta za loše raspoloženje nema. Rujan već lagano kuca na naša vrata, no topli dani još uvijek su pred nama i pronašli smo savršen način kako ih iskoristiti!

Osim slasnih recepata za hranu, važno je osigurati se i onima za ukusna pića. Stoga, vatrene kombinacije s mješavinom mediteranskog bilja i slatkih okusa omiljenog voća - naranče, breskve i ostalog - ono su što ti sada, nakon povratka u grad i rutinu, hitno treba.

Avantura, uzbuđenje i strast ne moraju i ne trebaju prestati samo zato jer više nisi 'na odmoru', a kako bismo ti pomogli u tome, donosimo ti ne jedan već dva jednostavna recepta za ukusne koktele koje ćeš htjeti podijeliti sa svojim prijateljima!

Opskrbi se sebi omiljenim pelinom, pobrini se da ga dobro rashladiš - preporuka je da se pije ohlađen na -18 stupnjeva u zamrzivaču - i uživaj u onome što ti donose zadnji dani ljeta...

Jedan od provjerenih okusa svakako je spoj pelina i naranče, stoga pripremu svojih koktela nikako nemoj započeti bez ovih namirnica! Istraži svoje granice i eksperimentiraj s dozama kako bi pronašla savršenu mjeru za sebe!

Sastojci:

  • dobro rashlađeni pelin
  • led 
  • kriška naranče
  • sok cijeđene naranče

Priprema:

  1. Ohladi pelin. Pripremi čaše u kojima ćeš ga poslužiti, po mogućnosti niske, elegantne čaše.
  2. Ulij pelin i zatim ubaci u njega kocku ili dvije leda.
  3. Dodaj malo soka naranče, ovisno o preferenciji okusa te ga ukrasi kriškom naranče.
  4. Po želji dodati možeš i malo kapi esencije naranče iz njene kore.

Osim slasnog koktela s narančom, dodatno se možeš poigrati s okusima i napraviti koktel koristeći ledeni čaj od breskve ili mandarine. Recept te čeka u nastavku, a ti se baci na njegovu pripremu!

Sastojci:

  • dobro rashlađeni pelin
  • led 
  • kriška naranče
  • ledeni čaj od breskve ili mandarine

Priprema:

  1. Ohladi pelin. Pripremi čaše u kojima ćeš ga poslužiti.
  2. Ulij pelin i zatim ubaci u njega kocku ili dvije leda.
  3. Dodaj malo ledenog čaja od breskve ili mandarine, ovisno o preferenciji okusa.
  4. Ukrasi čašu kriškom naranče!

Toplo preporučujemo piti ohlađeno na -18 stupnjeva u zamrzivaču

Živjeli!

 

Posjeti Gastro.hr