Punjene paprike zapečene u pećnici savršen su ljetni obrok

Igor Soban/PIXSELL Naša Gastrolovka Vinka Tresić pokazat će ti kako uz pomoć Gorenje pećnice lako možeš pripremiti savršene punjene paprike
Naša Gastrolovka Vinka Tresić pokazat će ti kako uz pomoć Gorenje pećnice lako pripremiti savršene punjene paprike za ukusni ljetni ručak.
Vidi originalni članak

Topliji dani donose nam mnogo šarenog povrća i voća, no isto tako sve manje vremena želimo provesti kuhajući uz štednjak. Zato u pomoć dolaze Gorenje pećnice i naši Gastrolovci. Vinka Tresić, autorica bloga "Veganica", pripremila je jedan od svojih omiljenih laganih recepata iz pećnice koji rado poslužuje tijekom ljetnih dana.

Šareno, lagano, zapečeno s veganskim sirom - ne može bolje. Ovaj jednostavan recept za punjene paprike iz pećnice idealan je za tople dane. Osim što je jako ukusan i bogat sezonskim namirnicama, brzo se sprema. Uz dodatak meksičkih začina postat će prava fiesta u ustima.

Vinka savjetuje da koristiš rižu kratkog zrna jer takva riža sadrži više škroba koji će zgusnuti umak, a riža će fino upiti sve okuse iz umaka. Tradicionalno se punjene paprike serviraju uz pire od krumpira, ali Vinka je ovog puta bila inspirirana meksičkom kuhinjom i kao prilog napravila pire tj. kremu od avokada

Punjene paprike zapečene u pećnici

Sastojci:

  • 3 paprike (mix u 3 boje)
  •  3 žlice maslinovog ulja
  • 1 konzerva crvenog graha
  • 1 šalica riže kratkog zrna
  • 1 konzerva kukuruza
  • 2 glavice luka
  • 1 konzerva pelata
  • 100 veganskog sira 
  • 1 zelena čili papričica
  • 2 žlice meksičke mješavine začina
  • 1 avokado
  • 1 limeta
  • papar
  • sol

Priprema:

  1. Nasjeckaj luk u sjeckalici.
  2. Na tavu stavi maslinovo ulje, nasjeckan luk i pirjaj par minuta.
  3. Dodaj rižu, pelate, meksičku mješavinu začina, kukuruz, grah, sol i papar po želji.
  4. Kuhaj 20-ak minuta povremeno miješajući.
  5. Za to vrijeme paprike operi, očisti sredinu i prereži na pola.
  6. U posudu za pečenje stavi polovice paprike i napuni ih prethodno pripremljenom smjesom.
  7. Posipaj veganskim sirom po želji.
  8. Stavi peći u Gorenje pećnicu na program 16 na 20-ak minuta.
  9. Za to vrijeme napravi kremu od avokada tako da očišćeni avokado staviš u sjeckalicu, dodaš sok od limete, sol i papar po želji.
  10. Izmiksaj dok ne dobiješ svilenkastu kremu od avokada.
  11. Kada su paprike pečene, posipaj ih nasjeckanom čili papričicom.
  12. Serviraj tako da na tanjur prvo staviš kremu od avokada i na nju pečene paprike.

Dolaskom lijepih dana, slobodno vrijeme je ključno i sigurno želiš maksimalno iskoristiti svoje dane. Zato ti nove Gorenje OptiBake ugradbene pećnice nude brojne mogućnosti koje će ti kuhanje učiniti lakšim i ugodnijim, ali prije svega vremenski kraćim. Ako želiš ravnomjerno pečenu hranu zbog sjajne cirkulacije zraka i stabilne temperature u cijeloj pećnici, prženu hranu bez dodatnih kalorija i postizanje temperature do 200 ˚C za samo 5 minuta, te čak 22 različita automatska programa za pečenje, odaberi Gorenje pećnicu i uživaj u životu dok ona peče za tebe!

Posjeti Gastro.hr