Punjeni pečeni krumpir

natertua
Sjajan pečeni krumpir po receptu naše čitateljice Natertua.
Vidi originalni članak

Potrebno vam je:

  • 8 kom većih krumpira
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 2 režanj češnjaka
  • 2 kom luka
  • 75 g pancete
  • 3 dl pasirane rajčice
  • 1 dl crnog vina
  • 8 žličica kiselog vrhnja
  • 1 dl maslinovog ulja
  • sol, papar i drugi začini

Postupak pripreme:

  1. Krumpire operite, posušite pa koru premažite maslinovim uljem i utrljajte u nju malo soli.
  2. Stavite ih u lim i prekrijte folijom te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva cca oko sat i pol.
  3. Za to vrijeme nasjeckajte sitno luk i pancetu, popržite na maslinovom ulju pa dodajte meso i protisnuti češnjak.
  4. Kad meso posmeđi dodajte vino, a nakon petnaestak minuta i pasiranu rajčicu.
  5. Promiješajte i poklopite te pustite da se kuha sljedećih 45 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  6. Posolite i popaprite te po želji dodajte mediteranskih začina (bosiljak, origano, peršin, ..)
  7. Kada je krumpir gotov, tanko mu odrežite “poklopac” po dužini.
  8. Izdubite sredinu krumpira žličicom.
  9. Polovicu količine izdubljene sredine krumpira (može i više) protisnite gnječilicom za pire.
  10. Dodajte sol i papar, prema želji. Ubacite i pripremljeno meso pa dobro promiješajte.
  11. Smjesom bogato punite krumpire.
  12. Punjene krumpire vratite u pećnicu te zapecite na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
  13. Servirajte toplo, ukrašeno žličicom vrhnja i nasjeckanim mladim lukom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr