Quiche od proljetnog povrća pojest će se do zadnje mrvice

Jurica Galoić/PIXSELL
Naša Gastrolovka Mateja Krvarić pokazat će ti kako uz pomoć Gorenje pećnice lako pripremiti slastan quiche
Vidi originalni članak

Quiche od proljetnog povrća je uvijek dobra ideja! To najbolje zna naša Gastrolovka Mateja Krvarić, autorica bloga "Uvijek gladna", koja je uz pomoć Gorenje pećnice pripremila najbolji quiche sezone. Kod pripreme ovog slasnog i laganog jela ne treba ti puno sastojaka niti previše kulinarskog iskustva, a Gorenje pećnica odradit će pola posla. 

Mladi špinat, mladi luk, šparoge - može li bolje? Recept za quiche Mateje Krvarić slavi sve okuse sezone, a ako se osjećaš posebno inspirirano, uvijek možeš dodati još proljetnog povrća kao što je mladi grašak ili artičoke. Jednom kada je tijesto spremno, jednostavno pomiješaj sve sastojke za punjenje te ih presipaj u kalup i stavi peći. 

Quiche možeš poslužiti dok je još vruć ili ga ostaviti da se potpuno ohladi za osvježavajuć proljetni zalogaj. 

Quiche od proljetnog povrća 

Sastojci:

Za prhko tijesto

  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • Malo papra i timijana
  • 1 žlica kiselog vrhnja

Za punjenje

  • 300 g mladog špinata
  • 3 mlada luka
  • 1/2 vezice šparoga
  • 2 jaja
  • 300 g slatkog vrhnja
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 100 g edamer sira
  • 100 g kozjeg sira
  • Timijan
  • Maslinovo ulje
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Kalup za quiche premaži maslacem i pobrašni.
  2. U brašno utisni maslac prstima dok ne dobiješ smjesu nalik pijesku. Dodaj ostale sastojke i umijesi tijesto.
  3. Zamotaj u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
  4. Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva, program za pite.
  5. Razvaljaj tijesto, utisni u kalup i izbockaj vilicom.
  6. Opet vrati u hladnjak ili zamrzivač na 15 minuta.
  7. Peci 10-ak minuta.
  8. Na malo maslinovog ulja preprži mladi luk, dodaj špinat, malo posoli i kuhaj dok ne povene i voda ne ispari.
  9. Kozji sir nareži na kockice, edamer naribaj.
  10. Preko tijesta rasporedi povrće i sir.
  11. U posudi pjenjačom izmiješaj jaja, začine, slatko i kiselo vrhnje pa prelij preko nadjeva. Na vrh posloži šparoge.
  12. Peci 30 minuta ili dok ne pozlati.

U slast!

Dolaskom lijepih dana, slobodno vrijeme je ključno i sigurno želiš maksimalno iskoristiti svoje dane. Zato ti nove Gorenje OptiBake ugradbene pećnice nude brojne mogućnosti koje će ti kuhanje učiniti lakšim i ugodnijim, ali prije svega vremenski kraćim. Ako želiš ravnomjerno pečenu hranu zbog sjajne cirkulacije zraka i stabilne temperature u cijeloj pećnici, prženu hranu bez dodatnih kalorija i postizanje temperature do 200 ˚C za samo 5 minuta, te čak 22 različita automatska programa za pečenje, odaberi Gorenje pećnicu i uživaj u životu dok ona peče za tebe!

Posjeti Gastro.hr