Torta s jagodama u zagrljaju od trešanja

Torta je osvježavajuća, lagana, idealna za proljetne i ljetne dane.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Podloga

  • 100 g otopljenog maslaca
  • 100 g prženih badema
  • 200 g Mcvities digestive keksa

Nadjev

  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 150 g šećera u prahu
  • 10 g želatine u prahu
  • 3 žlica soka od limuna
  • korice limuna
  • 6 žlica vode za želatinu
  • 250 g očišćenih trešanja
  • 250 g jagoda

Priprema

  1. Sameljite keks i przene bademe i u to dodajte otopljeni maslac.Dobro promješajte da se sastojci sjedine i utisnite dobro na dno podmazanog kalupa promjera 22 cm (može i 24 cm). Ostavite na hladno dok pripremate nadjev.
  2. Za nadjev prvo natopite želatinu s hladnom vodom i ostavite da nabubri. Za to vrijeme umutite slatko vrhnje, dodajte šećer u prahu pa kiselo vrhnje, sok od limuna i dobro sve izmiješajte.
  3. Sada uzmite nabubrenu želatinu i zagrijte je u mikrovalnoj ili na štednjaku na laganoj temperaturi da se otopi i u tankom mlazu dodavajte u smjesu od slatkog vrhnja i kiselog vrhnja, sve vrijeme miksajući.
  4. Jagode i trešnje operite, posusite, očistite i ostavite ih čitave. Gusto ih poslažite jednu do druge na pripremljenu podlogu i zalijte nadjevom od slatkog i kiselog vrhnja. Odozgo pospite naribanom koricom limuna ili limete. Sve stavite u hladnjak da se stisne i posluzite.

Torta je osvježavajuća, lagana, idealna za proljetne i ljetne dane.

Posjeti Gastro.hr