Tropska pita od banane i ananasa bez pečenja

Thinkstock
Ova slatka pita od vas neće tražiti dugotrajno stajanje ispred štednjaka te će vas na kraju osvježiti na najfiniji mogući način.
Vidi originalni članak

Ananas i banane u ovoj su piti idealan spoj. Dodajte im i tučeno slatko vrhnje, a želite li pripremiti zdraviju varijantu, umjesto klasičnog tučenog vrhnja, koristiti možete i ono dobiveno od kokosovog mlijeka. Kokos arome idealno će se složiti s ostatkom sastojaka i osvježiti vas na najfiniji mogući način.

 

Zdravo i fino Čudesno kokosovo mlijeko voli raskošne tanjure

 

 

Potrebno vam je:

  • 2 šalice usitnjenih krekera
  • 200 g maslaca
  • 2 šalice šećera u prahu
  • ekstrakt vanilije
  • 1 ananas
  • 5 banana
  • tučeno vrhnje

Priprema:

  1. Izmiješajte zdrobljene krekere sa 100 g otopljenog maslaca, pa ih utisnite u dno posude.
  2. Izmiksajte ostatak maslaca i šećer dok ne dobijete kremu.
  3. Dodajte vaniliju pa tucite oko šest minuta dok ne dobijete gustu glatku smjesu.
  4. Bananu usitnite vilicom, pa je umiješajte u kremu od maslaca i jaja.
  5. Prebacite kremu na krekere, a na nju poredajte narezani ananas.
  6. Poslužite uz tučeno slatko vrhnje.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr