Tuna na hrskavoj salati s cesar dresingom

Thinkstock
Lagane su za pripremu, a mogu se jesti kao prilog glavnom jelu ili kao samostalan obrok. Naravno, govorimo o salatama. Kako biste iskoristili sve okuse, mirise i hranjive vrijednosti sezonskog povrća, donosimo vam jednostavne recepte za salate
Vidi originalni članak

Povrće pokušajte kupovati od malih obiteljskih gospodarstava i lokalnih poljoprivrednika. Bez obzira gdje ste ga nabavili, svakako ga operite netom prije pripremanja salate i ne ostavljajte ga da se namače u vodi, jer time gubi nutritivna svojstva.

Salate možete pripremiti nekoliko sati unaprijed, no preljev stavljajte tek neposredno prije posluživanja. Za preljev su najbitniji kvalitetno maslinovo ulje i sjajan Kisko ocat.

U nastavku donosimo recept hrvatskog kuhara Matka Bukovca iz tima Branka Ognjenovića.

 

Spicy tuna na hrskavoj salati s cesar dresingom

(normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 20 minuta)

Potrebno je:

  • 200 g svježe tune
  • 1 veća glavica salate loloroso
  • 60 g rukole
  • 10 ml soja sosa
  • Sol i papar
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 20 g majoneze
  • 5 ml Kisko jabučnog octa
  • Prstohvat granuliranog češnjaka
  • Mala vezica kosanog celer lista

Priprema jela:

Tunu očistiti te narezati na kockice, marinirati u malo maslinovog ulja i soja sosa. Na tavi brzinski ispecite kockice marinirane tune, začinite paprom i soli i pustite da kratko odmori dok slažete salatu i dresing. Salatu operite, osušite i lijepo servirajte u duboku zdjelu za salatu. Dresing napravite u zasebnoj posudi tako da promiješate kiselo vrhnje, majonezu, maslinovo ulje, jabučni ocat, češnjak i kosani celer list. Posipajte tunu po salati i sve lijepo podlijte s cesar dresingom.

 

 

 

Posjeti Gastro.hr