Slatko savršenstvo od limuna za koje ne trebate paliti pećnicu

Thinkstock
Cheesecake od limuna za koji čak ne trebate ni paliti pećnicu idealno je osvježenje za nadolazeće topline
Vidi originalni članak

Super jednostavan za napraviti, a neodoljivo osvježavajuć cheesecake od limuna postat će omiljena slastica vrućih dana. Klasik kojeg ćete željeti stalno pripremati oduševit će vas jednostavnošću. Podloga od keksiju umjesto biskvita te krema od limuna i sira predstavljaju savršenu kombinaciju ljetnog deserta.

Sastojci:

  • 14 keksiju (Digestive, Petit Beurre, odaberite po izboru)
  • korica i sok 3 limuna
  • 300g kreme od limuna 
  • 500g ricotte
  • 600g sirnog namaza poput Philadelphije ili ABC namaza
  • 100g rastopljenog maslaca
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • 75g smeđeg šećera

 

Priprema:

  1. Za podlogu pomiješajte usitnjene kekse i maslac. Utisnite u namašćenu posudu i ostavite u hladnjaku da se ohladi
  2. U međuvremenu pomiješajte škrobno brašno sa sokom jednog limuna. Dodajte kremu od limuna, koricu jednog limuna i 2 žlice šećera i kuhajte do vrenja miješajući. Ohladite 20 minuta
  3. Pomiješajte ricottu, krem sir, ostatak korice od limuna, sok i šećer dok smjesa ne postane glatka. Spojite sve s prethodno dobivenom smjesom i namažite preko podloge od keksiju. Ohladite na minimalno 4 sata ili preko noći da odmori.

 

Posjeti Gastro.hr