Sočna i moćna: Čokoladna torta s bademima i narančom

Thinkstock
Lagana, a čokoladna. Takva torta zbilja postoji i neopisivo je ukusna.
Vidi originalni članak

Sjajna čokoladna torta s bademima i narančinom koricom osvaja već na prvi griz. Ispecite ju tako da ostane lagano kremasta iznutra, baš kao kada pripremate brownie kolačiće. Koristite kvalitetnu i tamniju čokoladu kako bi okus bio još bolji. Bademi će u gotovo u potpunosti zamijeniti brašno pa će vam biti potrebno svega dvije do tri žlice što će ovu tortu učiniti još zanimljivijom.

Potrebno vam je:

  • 100 g badema
  • 3 žlice brašna
  • 180 g čokolade
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 naranča
  • 100 g šećera
  • 4 jaja

Postupak:

  1. Bademe ubacite u blender pa ih dobro usitnite.
  2. Pomiješajte ih s brašnom.
  3. Čokoladu otopite na pari s maslinovim uljem.
  4. Naribajte narančinu koru, a kada se čokolada malo ohladila, umiješajte žumanjke i šećer.
  5. Bjelanjke istucite u snijeg pa ih umiješajte u smjesu s čokoladom i žumanjcima.
  6. Dodajte brašno i bademe i pecite oko 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr