Advent u Petrićevoj ulici - Gastro Craft Street

Julio Frangen
Petrićeva ulica bila nam je u sjećanju kao adventski prostor gdje se na brojnim štandovima i kućicama moglo pronaći ukrase za bor i razne sitne đinđe za blagdanske poklone.
Vidi originalni članak

A od ove godine postala je nova gastro destinacija zagrebačkog adventa. Tako smo obišli desetak kućica i odabrali nekoliko najzanimljivijih tj. onih koji imaju malo drugačiju ponudu i od ostalih viđenih na zagrebačkom adventu.

VATRA I DIM

Mladi chef Antonio Pecik je nakon kaljenja u restoranu Rougemarin, gdje je odradio dva BurgerFesta, te Fidel Gastra, odlučio pokazati svoje znanje u vlastitom projektu. Tako je u kućici instalirao roštilj na drveni ugljen te nam ponudio menu s mirisom i okusom žara. Probali smo šiš kobasu, a još se može kušati domaća kobasa s grilla, prezvuršt sendvič i knedle s Nutellom i kikirikijem. Naravno da Antonio ne bi bio pravi kuhar ako nema još nešto posebno pa će tako na dnevnoj bazi svojim gostima nuditi gotova jela za gablece ( grah sa zeljem, fileke, tjesteninu u saftu i ostala jela na žlicu ). Sve to prati kuhano vino od jabuke.

MEDIN BRLOG

U Medinom svijetu imamo nešto opet posebno. Kristina Udiljak nije dosad bila na adventu, a za ovaj je pripremila malo iznenađenje – juneći gulaš u kruhu. Mala senzacija. Nudi nam još taquitose i Servus knedle svih okusa te kuhani gin i vino s okusom kupine.

PORKER HOUSE

Koncept hrane za ovu kućicu osmislio je Mason Burger - Ivan Zidar te je njegov masonski pobjednički duh s ovogodišnjeg Burger festa zaživio u nekoliko drugačijih burgera koje nudi Porker House. Redom su to: Burger s četiri vrste nasjeckanih kobasica, Bacon burger s dimljenom pancetom, Fresh burger s umakom od hrena i jabuke i pravo iznenađenje – Čvarker burger s kobasicom i čvarcima! Nude se još i fina rebrica u barbeque umaku sa sojom kao i izbor zimskih koktela te vrući koktel s Aperolom i bourbonom. Da ne nabrajamo dalje, sve je na fotkama koje govore više od ovog teksta, a samo za podsjetnik – nemojte zaboraviti na Gastro Craft street i Petrićevu!

Posjeti Gastro.hr