Adventski kalendari za velike - biraš kokice, juhe ili svinjeće kožice?

Instagram screenshot
Božić dolazi i ti već znaš koliko je dana do tog, velikog dana? Onda sigurno silno želiš adventski kalendar, makar i onaj s čokoladicama. No, čekaj, imamo nešto puno bolje. Valjda?
Vidi originalni članak

Kad si dijete, Božić je u tvojim očima velika stvar. No, mnogima se tu ne mijenja ništa niti kad odrastu. Kad si dijete, odbrojavanje do Božića ti je isto velika stvar i najradije odbrojavaš – u slatkom. Čokoladice koje kriju adventski kalendari najbolja su stvar tog razdoblja. Kad odrasteš, čokoladice ti postanu manje zanimljive, a do Božića odbrojavaš, recimo, u postotcima sniženja.

Čekaj, a što ako ti kažemo da postoje adventski kalendari koji će te začarati i uz koje ćeš i ti uzbuđeno odbrojavati dane do Božića? Misliš da je nemoguće?

Jedi, pij, grickaj - 24 dana

A što kažeš na adventski kalendar s finim sirevima? Ili možda s pivom? Ništa? A možda juha? Ili hrskave svinjeće kožice? No, nećemo te gledati poprijeko, ne brini, svatko ima neko svoje veselje, pa što god te čini sretnim…

Neobični adventski kalendari – za odrasle, da naglasimo – sve su češće u ponudi. Tu su i oni nejestivi, s mirisnim svijećama, kozmetikom i slično, ali nama su, logično, za oko zapeli oni jestivi. I možemo ti reći da smo se uistinu iznenadili kad smo počeli našu potragu na ovu temu. I razočarali u našu domaću ponudu, kad su opcije već tako brojne!

Onaj koji nam se nekako na prvu svidio je adventski kalendar s 24 fina sira. Da, svaki dan zalogajčić sira, uz iznenađenje kad izvadiš svaki i otkriješ koji je. Ovaj nas je definitivno osvojio! Izdao ga je Aldi, ali može ga se naći i na drugim mjestima.

Ako više voliš ljuto, Aldi ima nešto i za tebe. Adventski kalendar s ljutim umacima. O, da. Moraš samo smisliti što ćeš s njima svakog dana. A osim Aldija, možeš sličan naći i na Amazonu.

Za one koji više vole „obične“ začine, tu je adventski kalendar s 24 začina iznenađenja. I taj nam se baš sviđa!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Spices (@justspices)

Ako je tvoj izbor ipak zaliti grlo, umjesto pojesti nešto, onda će ti biti zanimljiviji kalendari poput onih koji kriju pivo, vino ili žestoko. Na primjer ovaj, za koji smo sigurni da bi oduševio svakog! 24 malene, slatke limenkice piva. Pa može li bolje?!

Ne brini, ako više voliš vino ili žestoko, imamo i za tebe nešto:

Vino ili gin za svaki dan. Tako da se prisjetiš koliko je teško izdržati do idućeg dana i pojesti – ili u ovom slučaju popiti – samo jednu čok… čašicu. A našli smo i jedan baš jako lijep i ovdje:

No, sve ovo još nekako i možemo svrstati pod razumljivo. A što kažeš na ovo: adventski kalendar s pečenim svinjećim kožicama? I to svaka s različitim okusom. Eto, i to postoji.

Ipak, ako si više obožavatelj nečeg na žlicu, ne očajavaj, i za tebe postoji adventski kalendar. Onaj s – organskim talijanskim juhama. O, da.

Pored takvih, oni s keksićima ili kokicama zvuče gotovo normalno.

 

Posjeti Gastro.hr