Chillajte&grillajte uz odličan BBQ umak

Thinkstock
Američki BBQ umak oduševit će sve mesoljupce.
Vidi originalni članak

Popularni BBQ umak idealan je za mariniranje pilećih krilaca i rebaraca, ali i kao dodatak sočnom hamburgeru,  hrskavim krumpirićima ili grilanom siru. Postupak pripreme je jednostavan, a daleko je ukusniji i mirisniji od kupovnih verzija. Ako vam mljevena ljuta paprika nije dovoljna, svakako dodajte malo ljutog umaka po želji.

Brojna ukusna jela s BBQ umakom moći ćete isprobati i na ovogodišnjem Zagreb Chill&Grill festivalu!

Sastojci:

  • 500 g kečapa
  • 100 ml jabučnog octa
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 ml soka jabuke
  • ½ glavice luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica Worcestershire umaka
  • 1 žličica mljevene ljute paprike
  • ½ žličice mljevene slatke paprike
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice mljevenog papra


Priprema:

  1. Nasjeckajte luk i češnjak. Pirjajte ih na maslinovom ulju nekoliko minuta kako bi omekšali, a zatim dodajte mljevenu ljutu i slatku papriku. Držite na vatri još minutu i miješajte.
  2. Dodajte ostale sastojke, dobro promiješajte i zagrijte do vrenja.
  3. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko 30 minuta, uz povremeno miješanje.
  4. Izmiksajte štapnim mikserom, ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u hladnjak.

Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić i NESCAFÉ.
 

Posjeti Gastro.hr