Aurelia zeleni rezanci

Vidi originalni članak

Izvrsna svježa tjestenina obojena koprivom pasat će uz umake od plodova mora i sireve s plemenitom plijesni
Kultura svježe tjestenine nije toliko raširena u Lijepoj našoj, u usporedbi s Italijom gdje se život bez raznovrsnih svježih proizvoda od tjestenine ne može ni zamisliti. Pionir proizvodnje delikatesne svježe tjestenine u Hrvatskoj je tvrtka Naše klasje d.o.o. koja svoje proizvode na tržište stavlja pod brendom Aurelia. Možete ih pronaći na tržnici u Rijeci ili na zagrebačkom Dolcu, gdje je tridesetak vrsta najrazličitije svježe tjestenine dostupno nezapakirano, a količinu koju kupujete određujete sami prema vašim potrebama. Jedan dio proizvoda dostupan je i u komercijalnim pakiranjima a prodaje se kroz maloprodajnu mrežu. Ako ih nabavljate u trgovini možete birati između 5 do deset vrsta svježe tjestenine sa i bez punjenja. Ako ih pak nabavljate na tržnici nezapakirane najbolje ih se iskoristiti odmah ili čuvati u hladnjaku 3-5 dana. Ne uspijete li ih potrošiti u tom razdoblju slobodno ih zamrznite.

Omiljeni zeleni rezanci ili tagliatelle verde uvijek imaju značajno bolji okus kada se konzumiraju u svježem obliku u usporedbi sa sušenim inačicama. Za Aurelia zelene rezance to samo možemo potvrditi. Kušali smo ih s mladim zelenim šparogama s finim maslinovim uljem s naglašeno voćnim aromama i parmezanom, a kombinacija se pokazala kao pun pogodak. Zelena boja rezanaca potječe od koprive što je jasno naznačeno na deklaraciji, a to je ujedno diferencira i od ostalih proizvoda koji se obično boje uz pomoć špinata. Okus i tekstura rezanaca su odgovarajući, dominira svježina i blage arome koje se sljubljuju s najrazličitijim okusima. Vrlo često se zeleni rezanci pripremaju s umacima na bazi lososa, škampi, kozica, a jednako dobro će pristajati uz sireve s plemenitom plijesni, povrtne umake ili blage umake na bazi pirjanog mesa peradi. Ako baš nemate ništa svježe, pokušajte s umakom pesto genovese iz teglice, bolje je nego bilo kakav fast food.

Pakirana tjestenina ne sadrži konzervanse, a tijesto se prije pakiranja u kontroliranoj atmosferi podvrgava kratkoj pasterizaciji kako bi se produljio rok trajnosti. Sastojci koji se koriste su durum pšenica, voda i jaja te u slučaju zelenih rezanaca 2% koprive.

Ravioli i tortelloni punjeni su hrvatskim tradicionalnim proizvodima – istarskim tartufima, sirom Gligora i dalmatinskim pršutom. Ozbiljan pristup poslu ogleda se i u brojnim certifikatima koje su stekli proizvodi Aurelia, a vlasnici su certifikata Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko, HACCP, ISO, Halal i Košer.

Cijena: 12 kn za 250 g
Recenzija

Posjeti Gastro.hr