Domaće food blogerice koje su objavile vlastite kuharice

Getty Images
Imate li u svojoj kolekciji i kuharice domaćih food blogerica? Ako nemate, ozbiljno razmislite o kupnji...
Vidi originalni članak

Brojni su inozemni food blogeri autori kuharica, poput Ree Drummond (The Pioneer Woman), Molly Yeh (My Name is Yeh) i Elle Woodward (Deliciously Ella). Osim što im je to i dodatan izvor zarade, proizašao iz uspjeha bloga i pratećih društvenih mreža, ujedno je i simbolična kruna njihova dugogodišnjeg rada. 

Bez obzira na to što je zajednica hrvatskih food blogera relativno mala i „mlada“, nekolicina se također može pohvaliti tiskanim izdanjima kuharica.

 

Pinch of Nom Britanske blogerice novom kuharicom ruše rekorde prodaje

 

Ana-Marija Bujić (Da mi je nešto slatko)

Blogerica Ana-Marija svoju je prvu kuharicu, What's Cooking in Dubrovnik, objavila još 2014. godine. Svakako treba napomenuti da je to bilo i prije no što je većina blogera koje pratite uopće napisala prvi post. Nakon ove opširne kuharice od 300-tinjak stranica, opremljene divnim fotografijama i još boljim receptima, nije joj ponestalo inspiracije. U svibnju je predstavila i drugu kuharicu Pantarul doma, podjednako informativan i emotivan spoj priča i recepata.

 

Sanja Mijac (Domaćica)

Sanja Mijac jedna je od najnagrađivanijih i najutjecajnijih hrvatskih blogerica, a unazad nekoliko mjeseci i autorica kuharice Iz života Domaćice. Bloga posljednjih šest godina, a u međuvremenu je razvila prepoznatljiv fotografski stil i okupila poveću bazu vjernih pratitelja. Njeni praktični, uglavnom tradicionalni recepti siguran su odabir i uspjeh je garantiran, čak i ako niste osobito spretni u kuhinji.

 

Helena Jakoliš (Zdravo i slasno)

Helena se pripremi bezglutenske hrane posvetila iz zdravstvenih razloga no blogati je počela iz gušta i altruizma. Svoje je autorske recepte objedinila u kuharicu Zdravo i slasno bez glutena i tako olakšala kuhanje svima koji pate od celijakije i različitih alergija na hranu. Kuharica uključuje stotinu recepata za sokove, smoothieje, zdrave doručke, kolače i sirove slastice te sladolede. 

 

Ako ste i sami food bloger, i imate ambiciju jednog dana objaviti kuharicu, pri ostvarenju želje mogla bi vam pripomoći i Gastro zvijezda. Prijavite se na jedino regionalno natjecanje food blogera, povežite se s kolegama blogerima, predstavite svoj rad širokoj publici i osvojite vrijedan poklon bon Gorenja.

Posjeti Gastro.hr