Top 10 trikova za lakšu pripremu hrane

Thinkstock
Mučite se s guljenjem krumpira ili čišćenjem nara?
Vidi originalni članak

Ono što bi svatko od nas najviše volio je što prije pripremiti ručak, a što manje se mučiti oko pripreme istog.

Pronašli smo 10 sjajnih savjeta kako učiniti pripremu hrane još boljom i još jednostavnijom!

1. Guljenje češnjaka

Iako se mnogima ovo čini lakim, nekim ljudima je teško oguliti češnjak, stoga donosimo prijedlog kako to učniti na najjednostavniji mogući način! 

2. Guljenje i rezanje manga

OK, ovo se i nama nekad ne da jer mango ima onu ogromnu košticu oko koje ne znamo kako izrezati sočni dio manga. No i tome možete doskočiti ako ogulite i narežete mango na ovaj način:

3. Spriječite da vam voda iskipi iz lonca

Stavili ste kuhati krumpir i otišli pogledati što ima na televiziji, ostali ste sjediti i naravno, zaboravili na vaš dragi krumpir koji je, jasno, iskipio po cijelom štednjaku (tj. voda u kojoj se krumpir kuha). No, kako biste to spriječili, na lonac u kojem kuhate, stavite drvenu kuhači koja će spriječiti da voda iskipi.

4. Očistite iceberg salatu bez problema

Ako vam rezanje korijenastog dijela na glavici iceberg salate predstavlja problem, ovo je, vjerovali ili ne, odličan način kako doskočiti tom problemu:

5. Guljenje mladog krumpira

Iako pomalo diskutabilan, ovaj način guljenja mladog krumpira je i učinkovit. Nažalost, ovako nećete moći oguliti zrele krumpire s tvrdom korom.

6. Kako baš uvijek savršeno očistiti i narezati papriku

Gordon Ramsay otkriva kako najbrže i najlakše oguliti i narezati papriku:

7. Sačuvajte prerezani avokado

Kupili ste avokado i iskoristili samo polovicu, a drugu polovicu spremili u hladnjak, no ona je potamnila. S ovim sjajnim trikom, avokado će zadržati svježinu do tjedan dana:

8. Čiščenje nara

Nar je divan, zdrav, ukusan no uvijek imate problema kada pokušavate doći do onog slatkog dijela i nekako baš uvijek uspijete zagristi onaj bijeli, gorki dio. S ovim trikom, takva strahota vam se više nikada neće dogoditi:

9. Skuhajte savršeni ručak bez da zaprljate kuharicu

Ako ste jedna od onih osoba koja više voli čitati recept iz kuharice ili časopisa dok kuhate, a ne s tableta ili mobitela, vjerojatno vam se mnogo puta dogodilo da ste tijekom kuhanja zaprljali kuharicu ili ju poprskali s nečim. Uz ovaj sjajni savjet, više nikada nećete zaprljati vaše kuharice, bilježnice s receptima ili slično. 

Što trebate učiniti? Uzmite iz ormara vješalicu koja ima na sebi kvačice za hlače i s njima prikvačite kuharicu/novine/bilježnicu te vješalicu objesite na ručku nekog od kuhinjskih ormarića i to je to!

10. Ogulite tvrdo kuhano jaje poput pravog profesionalca

Volite kuhana jaja, ali mrzite kada ih morate oguliti jer vam se ona redovito potrgaju pa pola bjelanjka bacite s ljuskom? S ovim trikom više nećete imati takvih problema:

Posjeti Gastro.hr