Foodgasm - video zvijezda u nastajanju

Privatni album
Ena Kokanović je svojim blogom Foodgasm zaslužila mjesto u finalu Gastro zvijezde u video kategoriji. U nastavku pročitajte kako se rodio najukusniji hobi - Foodgasm i što misli o bloganju i blogerskoj sceni.
Vidi originalni članak

>>> Glasaj za svojeg favorita

Zbog čega ste svoje kulinarske tajne odlučili podijeliti s gastro znatiželjnicima putem bloga?

To je jedna potpuno klišej situacija :) na nagovor prijatelja. Dok sam studirala, često smo pripremali zajedničke večere gdje bi pokazivala svoje umijeće  :) Prijatelji su (valjda zadovoljni hranom) uvijek govorili kako bi trebala pokrenuti svoj blog. Godinama sam odgađala pokretanje jer sam doista htjela servirati kvalitetan sadržaj a za to trebate imati jako puno vremena. Tako se rodio Foodgasm, najukusniji hobi ikad.
 


Što vas je nagnalo da se opredijelite baš za video kategoriju?

Video montaža pruža puno mogućnosti za izražavanje vlastite kreativnosti. Nikada nije monotono i imate priliku režirati svoj vlastiti kratki film.  Sa svakim novim videom koji završim naučim nešto novo o montaži a svaka pozitivna reakcija gledatelja na recept je kao da dobijete Oscara. :)

Što mislite o hrvatskoj, ali i regionalnoj blogerskoj sceni?

Kada riječ o gastro blogerima, pratim jako puno kolegica i kolega i jako puno učim od njih. U našoj regiji gastro blogeri su doista jaki i kvalitetni, vidi se da volimo dobro jesti.  Moja najdraža naša blogerica je Domaćica, draga Sanja koja mi je inspiracija i čije recepte i fotografije obožavam. Htjela bi biti kao ona, kad narastem :)
 


Po čemu se ističete od ostalih blogera koji su fokusirani na video?

Rekla bi da se ističem po odabiru glazbe. Kako sam audiovizualni tip, jako mi je bitno da glazba odgovara receptu koji je u videu. Tako će te u videu gdje je predstavljen neki comfort food čuti laganiju glazbu dok brze recepte prati i brži tempo. Često nakon višesatne montaže tražim odgovarajuću glazbu još satima. Glazba isto tako može otvoriti apetit a to je i cilj mojih videa, da vam otvore apetit i probude želju za isprobavanjem mojih recepata.

Zbog čega bi baš vi trebali postati nova Gastro zvijezda?

Kada biste proveli dan sa mnom, uočili biste kako najstrastvenije pričam o hrani, receptima i mojim najdražim namirnicama. Kuhanje je strast i s tim začinom ne možete pogriješiti. Gastro zvijezda doista zvuči impozantno i smatram da je ljubav prema kuhanju glavna odlika jedne Gastro zvijezde. Ljubavi imam na pretek, kuhati znam odlično (ocijenili bližnji) , još mi samo fali titula Gastro zvijezde. 

Za Enu i druge favorite možete glasati na stranici Gastro zvijezde!

Posjeti Gastro.hr