Gastro zvijezda: Odabrali smo pet najboljih blogera regije!

Goran Stanzl/PIXSELL
Pomoću vaših smo glasova uspjeli pronaći Gastro zvijezde 2018. godine. Tradicionalna kuhinja, Zdrava hrana, Slastice, Foto i Video kategorije, nakon mjeseci prikupljanja glasova, napokon su dobile svoj smisao. Upoznajte pobjednike!
Vidi originalni članak

Počevši od upoznavanja na početku natjecanja za Gastro zvijezdu, preko kuhanja i snimanja Ekspres lonca, pa sve do danas, kada smo se okupili u divnoj Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade i proglasili najbolje regionalne gastro blogere, zaključili smo još jedan period sjajnih gastro blogeva i natjecanja za najboljeg foodieja regije.

Put je bio dugačak, ali isplatilo se. Iz ovog smo natjecanja zajednički izašli bogatiji za nova poznanstva, okuse, mirise i znanja, a u nastavku vam donosimo pobjednike u pet kategorija Gastro zvijezde.

U kategoriji Tradicionalna hrana u početku smo imali četvero sjajnih kandidata za Gastro zvijezdu. Nakon prvog kruga brojanja vaših glasova, superfinalisticama smo proglasili Kasandru s bloga Forking Croatia i Nasju s bloga Mama, ja sam gladan, a danas s velikim veseljem otkrivamo i najbolju tradicionalnu blogericu. 

Njezino ime je Nasja, njezin blog zove se Mama, ja sam gladan i majka je najgladnijeg tinejdžera kojeg možete zamisliti. Ako još niste, svakako zapratite Nasjin blog, oduševite se sjajnim domaćim receptima, ali i divnim pričama koje ih prate. 

Mama, ja sam gladan je proglašena i za Gastro zvijezdu godine

 

GASTRO ZVIJEZDA 2018. Gastro zvijezda je - Mama, ja sam gladan!

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Kategorija Zdrava hrana od samog je početka bila najšarolikija. Vegetarijanci, vegani, sjajna jela i dodaci istima s kojima smo se po prvi puta sreli u ovom natjecanju učinili su Gastro zvijezdu još za nijansu zanimljivijom. Svašta smo novog naučili, stvarali fine juhe, popečke, salate i smoothieje, a zatim je red došao da između superfinalistica Marije s bloga Nuts and Walnuts i Helene s bloga Zdravo i slasno proglasimo pobjednicu.

Vaši su glasovi odlučili kako je Helena Jakoliš s bloga Zdravo i slasno pobjednica kategorije Zdrava hrana. 

Blogerica Helena vlastitu je bolest pretvorila u hobi kojim danas pomaže oboljelima od celijakije svojim slasnim, ali zdravim kulinarskim majstorijama. Na njezinom se blogu nalazi čitav niz recepata bez glutena koje mogu konzumirati baš svi te tako uvesti dašak zdravlja u svoju prehranu. Na najslasniji mogući način, naravno.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Slastice su uvijek za nijansu delikatnija kategorija, pa smo se tako na našim druženjima posebno veselili slatkim kreacijama naših superfinalistica Karle s bloga Sweet life by Karla i Nevene s bloga Mama Drama. Pripremale su nam svoje čokoladne specijalitete, eklere i divnu tortu od palačinki, a sve ste im to vrijeme upravo vi svojim glasovima pomagali da dođu do samog finala.

Na kraju, za pobjednicu u kategoriji Slastice odabrali ste Nevenu s bloga Mama Drama.

Nevena je mama, kako sama kaže, jednog nestašnog dječaka, a u slobodno vrijeme najviše se voli zabavljati pripremom slastica. Nisu joj strani niti slani recepti, no čokolada je nešto čemu se uvijek rado vraća. Pokazala nam je to i kroz druženje u sklopu natječaja Gastro zvijezda. 

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Za najbolje foodie fotografe u oštroj ste konkurenciji odabrali dvije dame koje se, vidljivo je s njihovih blogova, najsigurnije osjećaju s fotoaparatom u ruci. Sandra s bloga O slanom i slatkom: o svemu i Janja s bloga Spoons and Scales bez ikakvih problema probile su se do samog finala, a pobjedu je na kraju odnijela Sandra s bloga O slanom i slatkom: o svemu. 

Sandra je jedna od prvih blogerica na domaćoj gastro blogerskoj sceni, svoje fotografske vještine razvijala je dugi niz godina, a iz razgovora s ovom kreativkom iz kuhinje zaključili smo kako je danas poprilično zadovoljna postignutim. Osim blogom, Sandra vodi i kulinarske radionice.

 

Kategorija u kojoj je pak najvažnija mirna ruka, dobro kadriranje i scena od koje zastaje dah, ona koja slavi snimateljske sposobnosti naših superfinalistica Ene s bloga Foodgasm i Nevene s bloga Hleb i Lale, oduševila nas je kreativnim idejama i novim konceptima. Na kraju, zbrojem vaših glasova, pobjedu u kategoriji Video odnijela je Ena s bloga Foodgasm.

Njezini su kadrovi poznati, jednostavni, podsjećaju na doma, a hrana koju priprema nerijetko nam zamiriši preko malih ekrana. Ena je Slavonka koja obožava domaće specijalitete, a nedavno je od bloga napravila i pravi mali posao. Poduzetna i simpatična, po drugi puta nalazi se u finalu Gastro zvijezde, a ovog joj se puta trud konačno i isplatio.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Čestitamo svim pobjednicima i već se veselimo novim receptima!

Posjeti Gastro.hr