Grickali smo tapase i mućkali koktele - blogerski vikend za pamćenje!

Lidija Lončarić
Ponovno smo se družili s našim blogerima. Ovog su nam puta najbolji domaći food blogeri pripremali slasne tapase, a majstor od koktela Vedran Gulin pokazao nam je kako se pripremaju najfiniji kokteli. Evo kako nam je bilo!
Vidi originalni članak

Drugi meet up food blogera premjestili smo iz Maksimira u apartman nedaleko od Jaruna koji nas je osvojio velikom terasom. Upravo smo ondje uživali u jelima naših dragih blogera i koktelima koje nam je neumorno pripremao majstor Vedran Gulin.

 

Gastro blogers meet up Skuhali smo prvi blogerski meet up - evo kako je bilo!

 

Ovaj put smo blogere zamolili da osmisle svoju verziju slanih zalogajčića – tapasa, a oni su ispunili sva naša očekivanja! U kuhinju je najprije uskočila Kasandra, koja piše divne tekstove na blogu Forking Croatia, kako bi stigla ispeći svoje sočno pile po receptu Anthonyja Bourdaina. Trganu je piletinu poslužila u arepama i izazvala apsolutno oduševljenje, baš kao i na prošlom druženju s Noninom kanavacom.
 


Kuhinju je s njom dijelila i Ena Kokanović (Foodgasm) koja se odlučila za spicy empanade s junetinom. Polovica empanada nikada nije ni stigla do faze serviranja jer smo ih razgrabili s tanjura čim ih je Ena ispustila iz vida.
 


Vedran, kojeg zasigurno znate s bloga Začinjeno s ljubavlju, pripremao je ceviche od brancina s avokadom, serviran na hrskavom kukuruznom kruhu. Za ceviche se odlučila i draga Andrea s bloga Cukar, ali s oradom i serviran u čašicama. Zamisao je bila slična, ali interpretacije su bile potpuno drukčije.
 


Uživali smo i u grilanoj palenti s pikantnim džemom od luka i sotiranim šampinjonima, koju su pripremili Željka i Matija, poznatiji kao Sweety&Spicy. Najprije smo se nagurali u kuhinju kada je zamirisao džem, a zatim smo navalili na ove zanimljive zalogajčiće.
 

Nakon tapasa svima nam je zafalilo slatkog pa smo željno iščekivali churrose Marka Josipovića, perspektivnog blogera i budućeg pastry chefa. Nakon što smo počistili tanjur i dovršili sav čokoladni umak koji je pripremio, ostalo je taman mjesta za izvrsne torte iz slastičarnice Biberon. Slastičarka Ana Mišković pripremila je za nas Tiramisu Pavlovu, Ljetnu Pavlovu i novu Biberon Storija tortu. Za prste polizati!

 


S nama se družio i uspješni bloger Darko Kontin, koji je podijelio svoje znanje o društvenim mrežama, a usput smo ispijali koktele majstora Vedrana Gulina. Vedran nam je pokazao kako se kokteli pripremaju te smo, uz njegovu stručnu pomoć, i sami otkrili neke skrivene talente koji će nam ovog ljeta zasigurno dobro doći. Nakon kuhanja smo se opustili na terasi, škicnuli utakmicu i još koji put posegnuli za preostalim tapasima.

Organizaciji drugog meet up-a pripomogli su, uz Biberon, Zvijezda i Petrač vina. Nama je bilo izvrsno i jedva čekamo treći susret!


Posjeti Gastro.hr