Grill bar Porta, Zagreb

Grill bar Porta nalazi se na strateški dobroj poziciji, iza Maksimirskog stadiona, u Hondlovoj ulici. To znači da ga dobro poznaju pohoditelji nogometnih utakmica i stadionskih koncerata.
Vidi originalni članak

No, stanovnici Ravnica i Maksimira mogu biti zadovoljni što, osim legendarnog bistroa M&Z imaju još jednu kvalitetnu pečenjaru u kvartu. A nije lako nositi se s takvom konkurencijom. Na sreću, Porta ima odlike koje je čine dovoljno drugačijom da bi čovjek imao razloga otići baš tamo.

Za početak, pametna je odluka izložiti meso koje nudite. Rijetka je to, ako ne i neuobičajena pojava u našim restoranima/pečenjarnicama. Ovako se izravno odlučujte za meso koje ste netom proučili u rashladnoj vitrini, bilo da se radi o ramsteku, bifteku, jetricama, ražnjićima ili čevapčićima. Roštilj na drveni ugljen nalazi se u blizini, pa ako ste baš jako zabrinuti oko procesa pripreme vašeg jela, možete ga i promatrati u cijelosti. No, vjerojatno bi bilo pametnije sjesti na simpatično uređenu terasu, koja pomalo podsjeća na palubu nekog velikog drvenog broda. Tonovi su nekako morski, svijetlo tamna kombinacija drvenih dasaka čini ga toplim i netipičnim za pečenjare, što je svakako plus. Tu je i ljubazno osoblje, a cijelo mjesto djeluje prilično uredno.

Zadovoljni smo bili trima vrstama mesa na ražnjiću, tanko rezanim kriškama telećih jetrica, a nešto manje su nam se svidjele domaće suđukice, koje su bile nekako začinski neizbalansirane. I pečena (slatka) paprika mogla je biti malo mekša, jače pečena. Cherry rajčice su nam, prema želji, ljubazno poslužili s lukom. Sve u svemu, bili smo zadovoljni isprobanim. Također, tijekom prethodnog posjeta kušali smo šampinjone na žaru, koji su bili vrlo ukusni, a posebno je sočna varijanta s kajmakom. Za desert su nam ponudili solidan kolač od sira i doboš tortu.

Cijene su sasvim pristojne, primjerice ćevapi i pljeskavica stoje 35 kn, ražnjići tri vrste mesa i jetrica 40kn, a punjeni ramsteak ili biftek s prilogom 90 kn. Grill bar Porta pristojno je mjesto na kojemu možete pojesti kvalitetno meso s roštilja s više mogućnosti odabira povrtnih priloga i salata. Baš kao u nazivu, više im odgovara naziv grill bar nego pečenjara. Još kad bi se malo poigrali s marinadama, gdje bi im bio kraj…

Opći dojam: uredna pečenjara široke ponude kvalitetnih komada mesa i priloga

Vrsta: pečenjara specijalizirana za mesna jela s roštilja
Adresa: Hondlova 2, 10 000 Zagreb
Grad: Zagreb
Telefon: 01 2442203, 092 1709582
Radno vrijeme: pon-sub 9:30-22:30, ned: 12-21:30
Kapacitet: 60-ak osoba

Posjeti Gastro.hr