Kozlović

Kozlović
Razigran koncept obiteljskog albuma u formi omnibusa, jer kako ništa na ovom svijetu nije slučajno, tako nije niti četvrtstoljetno druženje Gianfranca Kozlovića i Zorana Leke
Vidi originalni članak

Priče o prvim buteljama, prvim etiketama kao da su jučer pričane, uvijek uz dobru kapljicu. U međuvremenu dosta tog se dogodilo; novi posjedi, prvi, stari podrum pa veći podrum 1999.godine i konačno, današnji, novi podrum 2012. godine. Pripremajući službeno otvorenje novog vinskog podruma, u svibnju prošle godine, Gianfranco i Zoran došli su na ideju za priču o obitelji Kozlović. Prošlo je godinu dana istraživanja povijesnih, pisanih i nepisanih, dokumenata i predanja. Skupljala se građa za priču.

Strog, ozbiljan i istodobno topao i razigran koncept obiteljskog albuma u formi omnibusa pravo je iznenađenje među izdanjima ovog tipa. Zahvalnica i spomen na pretke, sofisticirana posjetnica (vizit karta) jedne vrijedne obitelji koja već petu generaciju njeguje vinogradarstvo i vinarstvo kao egzistenciju, a danas i kao hedonizam. Značajan i hvale vrijedan izdavački poduhvat za primjer onima koji već jesu ili će biti dijelom vi-narske scene Hrvatske. Knjiga Kozlović - priča ujedno je i pilot-projekt za nova edukativna izdanja koja su u pripremi.

Autor knjige, Zoran Leko, okupio je tim koji je predano, na visokoj profesionalnoj razini obavio svoj zadatak: autorski tekstovi Marina Baldinija, Zvonka Makovića, Saše Špiraneca, izvrsna fotografija Sergia Gobbo, strip i ilustracija Jane Adamović i Igora Kordeja, i majstorska priprema za tisak Zvonka Zelića.

Autor: Zoran Leko
Izdavač: Gianfranco Kozlović, 2013.

Posjeti Gastro.hr