Kuharice domaćih food blogerica koje vrijedi pročitati

Like chocolate / Pantarul / Znanje.hr
Kuharice domaćih blogerica prepune su slasnih recepata i savjeta za bolje snalaženje u kuhinji...
Vidi originalni članak

Unatoč svim promjenama, postoji jedna stvar koju su kuharice uvijek nudile - i uvijek će nuditi, a to je njihova postojanost i trajnost. Kuharice u sebi nose mogućnost prenošenja tradicije s koljena na koljeno, što se sada čini važnije no ikad, dok pokušavamo sačuvati i podcrtati važnost kulture i običaja u današnjem svijetu.

Ako si u potrazi za inspiracijom ili jednostavno voliš u svojoj biblioteci imati i pokoju kuharicu, baci oko na kreativne kuharice hrvatskih food blogerica. 

  • "Svaki Dan" - Matejka Buča

Matejka Buča autorica je food bloga "Like chocolate" te kuharice "Svaki dan“. Kuharica je kompilacija čak 115 slatkih i slanih recepata, podijeljenih po obrocima, za cijeli dan, mjesec i cijelu godinu. Dodatak su i rubrike Zimnica te Posebne prigode te 20-ak stranica sa savjetima za kuhanje i pečenje. Matejka kaže da je ova kuharica upravo onakva kakvu je oduvijek željela napisati; "Ona je osobna. U njoj pričam o svojoj obitelji, svom poslu, o sebi. Sebično i ponosno, ponizno i zahvalno na svemu što mi je život pružio." Ne čudi što je ova odlična kuharica trenutno rasprodana, ali dobra je vijest da se nova količina očekuje u ljeto 2021. godine, a moći ćeš ju nabaviti u knjižarama Menart, Znanje, Hoću knjigu i Knjižari Ljevak.

  • "Moja sretna hrana" - Maja Brekalo

Kuharica Maje Brekalo idealna je za sve koji se žele hraniti jednostavno, a ukusno i zdravo. Pirove palačinke, vafli, chia pudinzi, torta od kestena, samo su neki od zdravih i ukusnih recepata iz kuharice. Autorica bloga i Instagram profila "Delicious and Healthy by Maya" već godinama oduševljava tisuće pratitelja svojim maštovitim i originalnim receptima. Njezini cjeloviti i jednostavni recepti za svaki dan okusima, bojama i teksturama osvajaju i najizbirljivije sladokusce. Od raznolikih slanih i slatkih doručaka, brzih maštovitih ručkova i jela na žlicu, do fantastičnih deserata – Maja nam nudi svoje najbolje recepte na biljnoj bazi koji će zadovoljiti svako nepce. Kuharicu možeš kupiti u knjižari Planetopije kao i na njihovom webshopu po cijeni od 139, 50 kuna, a dostupna je i u mnogim drugim knjižarama.

  • "Iz života Domaćice" - Sanja Mijac

Sanja Mijac jedna je od najnagrađivanijih i najutjecajnijih hrvatskih blogerica i autorica kuharice "Iz života Domaćice". Bloga posljednjih šest godina, a u međuvremenu je razvila prepoznatljiv fotografski stil i okupila poveću bazu vjernih pratitelja. Njeni praktični, uglavnom tradicionalni recepti siguran su odabir i uspjeh je garantiran, čak i ako nisi osobito spretna u kuhinji. Pavlova, galette s jabukama, voćni biskvit i brojni drugi recepti iz ove kuharice, oduševit će sve ljubitelje jednostavnih i ukusnih jela. Kuharicu možeš kupiti u knjižari Ljevak po cijeni od 199 kuna. 

  • "Pantarul doma" - Ana-Marija Bujić

Autorica bloga Da mi je nešto slatko Ana-Marija Bujić, nedavno je napisala i genijalnu kuharicu "Pantarul doma". Kuhanje bez stresa, glavna je ideja kuharice. "Cijela poanta kuharice jest da se ljudi bez puno stresa i strke mogu fino družiti i jedva čekam da vidim razna društvanca u akciji za stolom," poručuje autorica. Namazi i paštete, krekeri i kruh, glavna jela, nešto slatko... u ovoj ćeš kuharici pronaći inspiraciju i recepte za sve prigode i sve obroke. Cijena kuharice je 250 kn, a prodajna mjesta su Pantarul, Dubrovnik ili narudžba mailom na pantarul@pantarul.com 

 

 

gastro noviteti Za ovim ćemo kuharicama posegnuti u 2021. godini!

Posjeti Gastro.hr