Ljubav i nakon Valentinova: Ona prema craft pivima!

Promo
Iako je Valentinovo za nama, neke ljubavi nikada ne prolaze, a samo se one najbolje stalno obnavljaju
Vidi originalni članak

S Petim elementom nikad niste sami, jer to je vrhunsko craft pivo čiji je ključni sastojak - ljubav. Nije važno koje odabrali, sa svakom bocom dolazi i doza istinske ljubavi majstora pivara pretočena u pivo, jer riječ je o moćnim craftovima spravljenim s posebnom pažnjom i obogaćenim intenzivnim, a opet balansiranim aromama.



Najbolje je prepustiti se ljubavi, ali onoj Petog elementa. Riječ je, jasno, o vrhunskim craft pivima iz brend linije Peti element čija se filozofija spravljanja i okusa temelji na ljubavi, kao dodatku majstora pivara svakog zanatskog piva. Poznato je da se pivo sastoji od četiri osnovna sastojka: vode, slada, kvasca i hmelja, a peti element je ono nešto - ljubav, tradicija i umijeće majstora pivara u kuhanju piva.

Zbog toga je ovaj brend i nazvan 5th Element. U njemu prevladava gorčina i aroma, nastala, među ostalim, na fermentaciji i procesu odležavanja, što daje posebnu rapsodiju okusa craft pivu. Upravo ta strast majstora pivara za stvaranjem vrhunskog piva predstavljaju onaj presudni peti element u svakom pivu.



Naime, brend linija 5th Element rođen je 2014. kao doprinos Pivovare Daruvar pivskoj sceni koja se počela obogaćivati posebnim zanatskim pivima proizvedenim u malim količinama s naglaskom na umjetnost stvaranja posebnih aroma, okusa i mirisa craft piva. Osnovna četiri sastojka piva, slad, voda, hmelj i kvasac u liniji 5th Element predstavljeni su kroz četiri elementa: vatru, zemlju, vodu i zrak. Receptura svakog piva dobiva svoju istinsku moć tek u trenutku kada joj se dodaje peti element, a to je ljubav majstora pivara.

Tek dodatkom LJUBAVI, poručuju iz Pivovare Daruvar, nastaje prava čarolija, koju donosi ispijanje piva Aba, Lela, Bart, IIpa, Gerweiss, Stout 4.2, Woodoo 0.33, Bonner, Whey Beer (proteinsko pivo), Green power (pivo s konopljom) i Weissvery, kiselo pivo s dodatkom koncentriranog soka maline.



Sada već čuveni craftovi Petog elementa među pivskim znalcima stekli su cijenjeni status, i rado se piju u svim prigodama, pa i u prigodi Valentinova. I zato potražite svoju dozu ljubavi, ili već postojeću zalijte jednim od craftova Petog elementa i nakon praznika ljubavi.

5TH ELEMENT KLASICI
ABA – inspirirana vatrom, inače blagog, sladnog okusa nadopunjenog srednje jakom gorčinom te intenzivnom hmeljnom aromom citrusa i poljskog cvijeća, spravljena u American Blond Ale stilu.
BART - simbolizira zemlju, bogate sladne arome s notama suhog voća, karamela, cikorije i kave. Visoki sadržaj alkohola balansiran je pojačanom gorčinom bez naglašene arome hmelja. Unatoč povećanom sadržaju alkohola vrlo pitko, spravljeno je u Baltic porter stilu .
LELA – simbol je voda, prepoznatljivo slatkog, karamelnog okusa nadopunjenog blagom gorčinom hmelja. Jedinstveni spoj dva pivska stila Alea i Lagera daje ovom pivu sve najbolje od oba i čini ga laganim kao i element kojim je simboliziran – voda.
IIPA – inspirirana zrakom, predstavlja ljubav pretočenu u pivo, istinski moćno pivo spravljeno u stilu Imperial India Pale Ale piva. Karakterizira ga intenzivna hmeljna aroma i gorčina koja vrlo dobro prikriva snagu alkohola. Kao i aroma, bogatog je hmeljnog okusa balansiranog slatkoćom karamela i alkohola.


GERWEISS – inspiriran vatrom i zemljom, pivo punog tijela, sladnih, gotovo krušnih aroma s prepoznatljivom notom banane koja potječe od kvasca, smanjenog alkoholnog karaktera, jako karbonizirano i osvježavajuće.
STOUT 4.2. - pivo izrazito tamne boje, intenzivne arome kave i crne čokolade, upotpunjena gorčinom hmelja i aromom cikorije. Povećani sadržaj alkohola ovog FOREIGN EXTRA STOUTA dobro je balansiran sa sladnim aromama i čini ovo pivo okrepljujućim, osobito kada se dijeli.
VOODOO - po stilu to je Wooden Aged Fes, naglašena aroma kave i crne čokolade koja proizlazi iz visokog udjela prženih sladova te dugotrajnog odležavanja na drvenim strugotinama francuskog hrasta čini ovo pivo toliko posebnim. Ono grije, omamljuje i - ostavlja dojam
BONNER - svijetlo, dugo odležano i ugodno ohmeljenog pivo s češkim štihom BOHEMIAN PILSNERA, najomiljenijeg pivskog stila.

Posjeti Gastro.hr