Mamin ručak nudi svakodnevne recepte s lako dostupnim namirnicama

Mamin ručak
Gastro blog Mamin ručak, iza kojeg stoji Zrinka Janković, u finalu je izbora za Gastro zvijezdu u kategoriji Tradicionalna kuhinja, a obožavaju ga svi koji se muče s vječnim pitanjem 'što sutra kuhati' za svoju obitelj
Vidi originalni članak

Mama trojice dječaka, Zrinka Janković, dobro zna da je mamama najveća dilema vječito pitanje 'što kuhati danas', ali isto tako zna da je svaki mamim ručak – najbolji ručak. Zato je u svibnju 2021. pokrenula gastro blog Mamin ručak.

"Bio je to jedan trenutak nevjerojatne inspiracije. Htjela sam nešto. Nešto svoje. Dugo sam razmišljala što i onda sam jednu večer u doslovno pet minuta osmislila ime, logo i koncept bloga. S Instagramom je, pak, bilo drugačije. Nisam veliki ljubitelj Instagrama, filtera, lažnih predstavljanja i instant rješenja. Dugo sam dvojila otvoriti profil ili ne, ali ipak jesam. Profil je bez filtera, stvaran, životan, majčinski“, priznaje nam bez zadrške.

Obraća se majkama koje žele da im djeca jedu zdravo

Prvi recept koji je objavila bili su špageti sa šalšom jer je to prvo jelo koje je i sama naučila kuhati. S obzirom na to da se u prvom redu obraća mamama koje žele da im djeca jedu što više povrća, najčitaniji recepti su variva i jela na žlicu. Kod njezinih ukućana najbolje prolaze juhe, variva, tjestenine i tortilje na razne načine.

Na pitanje je li iznenađena brojem pratitelja i ima li s njima redovitu interakciju odgovara: "Mamin ručak je aktivan godinu i pol i zbilja sam iznenađena i sretna kako je prihvaćen. Na našoj sceni ima mnogo kvalitetnih gastro blogova. Bojala sam se kako će moj pogled na kuhanje biti prihvaćen. No, drago mi je što su pratitelji prepoznali moj svakodnevni i jednostavan pristup jelu. Blog je preslika života kojeg živim, a moja djeca su moja inspiracija."

Sebi za gušt najradije skuha lešo povrće. Budući da je Zrinka porijeklom iz Dalmacije, a živi u Karlovcu, lešo je po njenim kriterijima jako slabo zastupljeno na kontinentu. Stoga, rado priprema kuhano povrće, uz malo soli, papra, češnjaka i maslinovog ulja i to je top prilog koji paše i uz meso i ribu.

Posebno ju je veselilo snimanje za Gastro zvijezdu kao jedno novo iskustvo, ali i nova poznanstva. "Sve nas to oblikuje kao osobe. Ovakva snimanja su uvijek zanimljiva. Čast mi je biti dio ovog projekta“, s ponosom kaže.

S krem juhama ne možeš pogriješiti

U svojoj kuhinji definitivno ne može bez – maslinovog ulja. Njega, pak, potroši oko dvije litre mjesečno, a u ljetnim mjesecima i više. Na pitanje koji je po njoj recept koji svi moraju znati napraviti otkriva nam iskreno kako je tek nedavno (s punih 38 godina) sama otkrila – krem juhe.

"Tu nema greške. Ne možeš faliti. Super su ako imate povrće koje morate iskoristiti i super prilika da djeca pojedu povrće koje im nije na ljestvici najomiljenijih. Moja djeca znaju komentirati da im je fino, a ne znaju da je u juhi i celer, peršin, butternut tikva…“, sa smijehom nam priznaje te ističe kako je njezina kuhinja jednostavna, svakodnevna, bez uljepšavanja i filozofiranja – jednom riječju životna! I s lako dostupnim namirnicama.

Najdražim trenutkom u blogerskoj karijeri smatra svaki komentar u kojem piše 'Olakšali ste mi život. Hvala Vam', ili 'Moje dijete je pojelo pun tanjur povrća zahvaljujući Vašem receptu'.  "To je sva bit Maminog ručka. Želja da mamama olakšam svakodnevicu i želja da nam djeca jedu kvalitetan i kuhan ručak. Predivno je kada to netko prepozna. Hvala vam!“, s ponosom zaključuje Zrinka Janković.

Ako i ti tražiš zdrave i jednostavne recepte za sebe i svoju obitelj i djecu, inspiraciju potraži na blogu Mamin ručak!

Blog Mamin ručak možeš podržati svojim glasom ovdje! Partner projekta u kategoriji Tradicionalna kuhinja je Metro.

Posjeti Gastro.hr