ManO2, Zagreb

U posvemašnjem nedostatku ozbiljnih novijih restorana u metropoli, Green Gold centar čini se kao prava oaza. U ovome su centru tijekom proteklih godinu dana otvoreni restorani koje doista možemo nazvati ozbiljnima – i kuhinjom i prostorom.
Vidi originalni članak

Stopama uspješnog Takenoka koji je svoju drugu podružnicu otvorio u blizini u Radničkoj, krenuli su i voditelji bosanskog restorana Sofra te restorana ManO. Potonji djeluje već više od sedam godina u prostoru Gliptoteke i okuplja zavidno vjernu publiku, a očito je da postoji i klijentela u zagrebačkoj poslovnoj zoni.

Prostorom dominira toplo drvo i veliki stalak s vinima, zbog velike površine i staklene stijene ostavlja dojam prozračnosti. Uređen je minimalistički, međutim, zbog dobre igre drveta i toplih boja ne djeluje sterilno. Dojmu posebno doprinosi otvorena kuhinja i veliki šank, a u toplijim danima terasa će zasigurno zaživjeti punim plućima. Za izdvojene poslovne ručkove i večere postoji i jedna zasebna prostorija koja može primiti do 10 osoba.
 

Poznati po izvrsnim steakovima
Mano se profilirao kao primarno mesni restoran s posebnim naglaskom na steakovima, a taj je koncept zadržao i u drugom restoranu u Green Gold centru. Ponuda jela je elegantna, a ujedno snažna jer se uglavnom radi o jelima koja sadrže nešto "jače" mesne dodatke poput pancete, tatarskog bifteka, guščje jetre.

Naći će se tu ponešto i za nježniju klijentelu koja preferira laganija jela, pa valja isprobati spring rollse, jakobove kapice ili rižoto sa starim parmezanom kao i ponudu svježe ribe. Prave mesojede zasigurno će zaintrigirati sporo kuhani bikovi obrazi u maslacu i portu, mousse korjena peršina uz salatu hrena, jabuke i celera. Zanimljivo zvuči i kompozicija dimljenih pačjih prsa, s umakom od maline i papra, prahom maline, pekmezom crvenog grejpa i ružmarina uz grillani mladi luk. Ipak, mi smo se odlučili na već ranije provjerene steakove i nismo pogriješili. U Manu ih doista znaju pripremiti, a i poslužiti, budući da uz svaki steak dolazi i izbor soli, raznovrsni umaci i dvije vrste maslaca te prilog po želji. Cijene nisu zanemarive, no može se reći da su u skladu s ponudom. Vinska karta je iznimno bogata, kako hrvatskim tako i internacionalnim pomno odabranim vinskim naslovima.

Vrsta: Restoran specijaliziran za mesna jela i steakove
Adresa: Green Gold Centar, Radnička cesta 50, Zagreb
Grad: Zagreb
Telefon: 01/ 643 – 0535
Radno vrijeme: 12 – 03, nedjeljom zatvoreno
Kapacitet: 60 osoba unutra i 60 na terasi

Posjeti Gastro.hr