Na večeri u restoranu Mano2 sljubljena su crvena vina i odlična hrana

John Pavlish
U zagrebačkom je restoranu Mano2 predstavljena nova edicija vina Korlat 15. Fino se jelo i pilo, kao što i priliči
Vidi originalni članak

Mano2 dobio je nakratko novi vizualni identitet, inspiriran crvenim vinima, etiketom linije Korlat 15 i vinovom lozom. U ovakvom je ambijentu, s prigušenim svjetlima i jazz glazbom, predstavljena nova edicija vrhunskih vina Korlat 15, koja uključuje Cabernet sauvignon, Syrah i Merlot. Chef kuhinje restorana, Hrvoje Kroflin, pripremio je pet odličnih sljedova, a enolog Badela 1862. Dubravko Ćuk  iznio je pojedinosti o svakom posluženom vinu.

Večera je otvorena vrlo primamljivim predjelom, delikatnom konstrukcijom od dimljenog tartara od palamide, carpaccia od tri vrste cikle i diplomata od komorača i krastavca, uz koje je uparen Korlat 15 Merlot.

 

 

Nastavak je bio ugodno iznenađenje, osobito za nas koji i nismo neki obožavatelji cvjetače. Jelo naziva Textue cvjetače sastojalo se od tri različite interpretacije ovog povrća, kreme od listova cvjetače, cvjetače u kozjem maslacu i sirove cvjetače sa žumberačkim tartufom, a sljubljeno je s Korlat 15 Cabernet Sauvignonom.

 

 

Kao glavno je jelo poslužena janjeća noga pečena na drvu trešnje, ragu mladog graška, krumpir pečen u aktivnom uljenu, janjeći jus i garum. Uz ovaj je slijed poslužen Korlat 15 Syrah, naš favorit iz ove edicije.

 

 

Potom su uslijedila dva deserta, odnosno neobična uvertira i maestralni završetak. Uz Korlat Supreme 2013. poslužen je macaron od borovnice i fermentiranih limuna s guščjom jetrom.

 

 

Na kraju je, uz čašu vina Korlat Boutique 2015, iznesena posudica čistog zadovoljstva – domaći sladoled od ličkog jogurta sa sušenim jagodama, šumskim jagodama i čipsom od mlijeka. Svaki je element bio izvrstan, a u traženju repeta spriječila nas je samo elementarna pristojnost. 

 

 

Vrhunska su crvena vina brenda Korlat, u kojima smo uživali tijekom večeri, predstavljena prvi puta berbom 2007. I odmah su osvojila srca brojnim obožavatelja posebnim dizajnom, raskošnim okusima i vrhunskom kvalitetom. U zadnjih su 10 godina osvojili više od 70 nacionalnih i internacionalnih priznanja poput Decantera, Mundusvini i IWC. Preostaje vidjeti hoće li niz uspjeha biti nastavljen i berbom 2015.

 

Posjeti Gastro.hr