Otkrivamo vam koja su najbolja vina Slavonije i Podunavlja

Getty Images
Vinova loza u Slavoniji i Podunavlju uzgaja se od 3. Stoljeća, kada su je Rimljani zasadili na obroncima Fruške gore. Nastavila se širiti regijom i postala je najvažnija poljoprivredna kultura u tom dijelu Hrvatske.
Vidi originalni članak

Ova regija bilježi najveću proizvodnju vina u državi, a poznata je po bijelim vinima – graševini, chardonnayju, tramincu, rizlingu i sauvignon blancu. Od crnih vina, čija proizvodnja nije zanemariva, uzgajaju se frankovka, crni pinot, cabernet sauvignon i merlot. Od svih nabrojenih kraljica je graševina, najvažnija i najraširenija sorta koja se može svrstati među najbolje u svijetu.

 

 

Vina koja su uvrštena u vodič Gault&Millau Croatia 2019 predstavljaju jedno viđenje najboljih, a iza svakog stoji snažna priča o vinariji i izazovima s kojima se susreće. U vodič su uvršteni svi tipovi i stilovi vina, a lista s godinama samo raste.

U gastronomskom vodiču Gault&Millau Croatia 2019 pronaći ćete selekciju najboljih hrvatskih vina, a iz ove su vinske regije uvrštena vina vinarija Antunović, Belje, Buhač, Enjingi, Feravino, Iločki podrumi, Kalazić, Krauthaker i Kutjevo d.d.

 

 

Pronađite svoj primjerak Gault&Millau Croatia vodiča na svim prodajnim mjestima Tiska i u Tisak Media centrima te otkrijte koja su vina uvrštena u selekciju 113 najboljih vina iz Hrvatske!

Posjeti Gastro.hr