Ovo je najskuplji burger u Hrvatskoj, je li vrijedan svake kune?

Instagram screenshot
Cijena ovog burgera ostavit će te bez teksta!
Vidi originalni članak

Ljubitelji burgera znaju prepoznati gurmanske burgere od onih prosječnih, no nismo sigurni kako bi se osjećali jednom kada bi probali burger koji je posljednjih dana glavna vijest u gastro svijetu. Kraken Bar smješten na otoku Viru do nedavno je bio samo još jedan bar u nizu koji nudi turistima sve poznate okuse priobalja, no burger koji su dodali u ponudu privukao je mnogo interesa. 

Domaće pecivo, dvije pljeskavice od odležane govedine, Grand marnier umak od istoimenog konjaka, guščja jetra, karamelizirani luk u crnom vinu, rikola uzgojena pomoću UV svjetla u stopostotnom balsamico octu, engleski sir i talijanski sir koji sazrijeva u pećini, cherry rajčice u vinegrette umaku od mandarina i rep jastoga. Ne, ne radimo popis za kupovinu nekog restorana, sve su to sastojci burgera koji je u ponudi Kraken Bara. 

Cijena ovog "specijaliteta" je vrtoglavih 1250 kuna. Vlasnik bara Ante Bašić za Jutarnji list kaže kako je i ta cijena niska jer jedva pokriva same namirnice od kojih je napravljen. Najavljuje da će cijena iduće sezone biti preko dvije tisuće kuna, tako da je sada pravo vrijeme da se zaputiš na Vir ako ga želiš probati. 

Na društvenim mrežama reakcije su podijeljene. Dok neki jedva čekaju probati ovaj posebni burger, drugi smatraju da se radi o previše namirnica spojenih u precijenjeni burger. Koliko ovi okusi dobro funkcioniraju zajedno nismo sigurni, ali jedno jesmo - ovo je uistinu jedan od najskupljih burgera na ovim prostorima. Biste li ga probali? 

Posjeti Gastro.hr