Pobjednica Slatkatona žiri osvojila sočnim božićnim kuglofom

Promo
Dvanaest sati maratonskog pečenja kolača, 10 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske, više od 30 vrsta slastica i neopisivi mirisi koji su mamili nepca…
Vidi originalni članak

Slatko, ali teško bilo je donijeti odluku žiriju u sastavu Andrea Andrassy, Bojana Gregorić Vejzović, Nada Ivanjko i Darko Kontin -  Žana Adžić iz Požege pobjednica je prvog Zvijezdinog Slatkatona, a njezin Božićni kuglof od bundeve najbolji je autorski kolač.

Sočan, neočekivan, jednostavan, a svečan, tako je ova ljubiteljica izrade kolača opisala svoju pobjedničku slasticu i dodala kako svakom desertu koji izrađuje posvećuje posebnu pažnju.

Ovaj kuglof nastao je od sasvim jednostavnih i dostupnih namirnica te brzim postupkom pripreme, a sasvim zasluženo nosi titulu „kralja“ stola. Bundeva je moja omiljena namirnica i koristim je u mnogim slanim i slatkim jelima. Kuglof je u mojoj obitelji tradicionalno dio blagdanske trpeze. On je ta svečana slastica koja se postavlja na sredinu stola i predstavlja zatvoreni krug zajedništva, obitelji, blagostanja i mira. Posebna je njegova simbolika u božićno doba kad je sve prožeto ljubavlju i mirom.

Svaki član obitelji bira za sebe bar po jednu krišku. Premda, po ovu sočnu, bogatu i mirisnu varijantu često posegnu i po nekoliko puta. Ovaj put uspjela sam je poslužiti u najsvečanijem obliku, kazala je Žana Adžić koja je osim paketa Zvijezdinih proizvoda dobila i vrijednu nagradu u iznosu od 10.000 kuna na potrošačkoj kartici, a njezin će recept biti otisnut i na promo pakiranju Zvijezdinih margarina koji su na Slatkatonu igrali glavnu ulogu u pripremi kolača.

 


Kristina Koluder žiri je oduševila svojim autorskim kolačem „Božićna rapsodija“ u kojem neočekivano osvježenje donosi đumbir i osvojila drugo mjesto i 5 000 kuna na potrošačkoj kartici te Zvijezdine proizvode, dok je treće mjesto i nagradu od 3000 kuna na potrošačkoj kartici uz Zvijezdine proizvode zasluženo dobila Marijana Žinić i njezin sočni „Božićni vijenac“.

Jedinstveno amatersko slastičarsko natjecanje u pečenju kolača u zagrebačkoj je Enziti trajalo i više od 12 sati tijekom kojih su ljubitelji pripreme slastica ispekli 120 košarica kojima su pokazali svoju vještinu pripreme prhkog tijesta koje se topi u ustima uz korištenje Zvijezdina margarina, te 10 čokoladnih torti na temu zima, pokazujući znanje, kreativnost u izboru namirnica, oko za detalje i dekoraciju.  

U oba izazova žiri je oduševila vještina kojom natjecateljica Nataša Bosch kombinira namirnice i postiže sklad okusa te je kući ponijela dva kućanska aparata koji će joj pomoći u izradi sjajnih slastica.

Oduševila nas je količina dobre energije, kreativnosti, predanost svih natjecatelja i ljubav koju unose u svoj rad. Veseli nas vidjeti kako priprema hrane u nama budi oni najbolje. Ovo je naš prvi Slatkaton i prava nam je inspiracija i podsjetnik da zastanemo na tren i podsjetimo se kako ubrzani ritam života ne smije biti izgovor koji nas sprečava da se bavimo onime što je najvažnije - svojim najdražima kojima ponekad treba samo to da ih iznenadimo kolačem, izjavila je Marina Knežević, direktorica marketinga i razvoja Zvijezde.

P.S. Svi kolači nestali su u trenu.

Posjeti Gastro.hr